De 10 van Lowlands

Partyscene Redactie | 15 augustus 2007
headlines

Wie mogen de dance-liefhebbers niet missen?

Nog maar een paar dagen en dan barst het jaarlijkse muziekavontuur in de Flevopolder in alle hevigheid los. Naast het kopen van vitaminepillen, batterijen voor je zaklamp, doosjes instant koffie en Cup-a-Soup, moet je ook je tas nog inpakken. Worden het kaplaarzen of slippers? Een regenponcho of een korte broek? En hoeveel onderbroeken gaan er mee? Onontbeerlijk bij al deze goede voorbereidingen, is je muzikale verlanglijstje. Wat wil je absoluut gaan zien?

Love2Party helpt je een handje om de gigantische hoeveelheid namen van dj's en acts uit de dance hoek door te worstelen. Op de Lowlands-site kun je het blokkenschema vinden. Ook staat bij Programma/Muziek de alfabetische dance line-up. In de diverse media vind je de laatste weken al veel info. Ook wij hebben over veel artiesten al geschreven, daarom "De 10 van ... Lowlands".

Basement JaxxWie: Basement Jaxx

Wanneer: Vrijdag 17 augustus

Waar: Bravo

Hoe laat: 22.00 - 23.00

Waarom: De heren van Basement Jaxx zijn met hun cross-over tussen dance en ongeveer alle andere muziekstijlen bij uitstek een band die erg goed past op Lowlands. De kletterende percussie, de stevige grooves, die fijne, lekker underground klinkende, producties. Altijd bombastisch en erg swingend. Wat is er nou mooier dan met de hele tent voluit te springen op klassiekers als "Fly Life" en "Samba Magic"?

Love2party Recensie: Basement Jaxx - Crazy Itch Radio

James HoldenWie: James Holden

Wanneer: Vrijdag 17 augustus

Waar: India

Hoe laat: 02.00 - 04.00

Waarom: Een kameleon als James Holden past in onze optiek misschien nog wel beter op een festival als Lowlands dan op bijvoorbeeld Extema Outdoor. Holden staat bekend om zijn sets waarmee hij de bezoekers op een reis neemt door de wereld van dikke detroit, minimale techno, neo-trance, diepe electro en melodieuze house, allemaal gemixt op een manier waarop alleen James Holden dat kan. De perfecte afsluiter voor de eerste dag.

Love2party Recensie: James Holden @ Tivoli de Helling

Laurent GarnierWie: Laurent Garnier Live

Wanneer: Zaterdag 18 augustus

Waar: Bravo

Hoe laat: 18.15 - 19.30

Waarom: De Franse technokoning Laurent Garnier tourde de afgelopen maanden in clubs en op festivals met z’n muzikale maatjes Phillipe Nadaud, Brugge Wesseltoft en Benjamin Rippert. Het project heeft inmiddels officieel een naam gekregen: "Public Outburst". De Nederlandse kennismaking met dit project is zaterdag op Lowlands.

Love2party News: Nieuw Project Laurent Garnier

Darko EsserWie: Darko Esser

Wanneer: Zaterdag 18 augustus

Waar: Bravo

Hoe laat: 23.00 - 00.00

Waarom: Speciale aandacht voor deze Nederlandse dj, producer, programmeur en labelbaas. Doornroosje, waar hij de danceprogrammering runt, kreeg van Nieuwe Revu de Nachttempel Award, geen wonder voor een club waar fenomenen als Daft Punk en Ricardo Villalobos al vroeg hun opwachting maakten. Het Nederlandse danceklimaat knapt ook heel erg op van zijn eigen platen en dj-kunsten.

Love2party Top 10: De 10 van Darko Esser

Anthony RotherWie: Anthony Rother

Wanneer: Zaterdag 18 augustus

Waar: Bravo

Hoe laat: 00.00 - 01.00

Waarom: Anthony Rother debuteert al op zijn zestiende en is sindsdien niet meer te stoppen. Zijn discografie is indrukwekkend en ook zijn samenwerking met andere artiesten. Omringd door een flinke batterij synths en drumcomputers slingert hij zijn donkere, moddervette electrobeats en knetterende synths en baslijnen de zaal in, immer weer met een tomeloze energie en altijd aanstekelijk.

Partyscene Interview: Anthony Rother

ShackletonWie: Shackleton

Wanneer: Zaterdag 18 augustus

Waar: X-Ray

Hoe laat: 23.30 - 01.00

Waarom: de nieuwe muziekhype uit Londen, dubstep, begint de laatste tijd aardig aan populariteit te winnen in ons land. De bassen gaan bij Shackleton zo diep dat je staande voor het podium net zo snel afvalt als op een trilplaat. Zijn muziek is donkerder dan een darkroom, spannender dan een thriller en soms ingewikkelder dan hogere wiskunde. Check ook de opwarm set van de Nederlander U Dub.

Love2party Recensie: Dubstep op Sonar 2007

TrentemollerWie: Trentemoller live

Wanneer: zondag 19 augustus

Waar: Bravo

Hoe laat: 20.15 - 21.15

Waarom: Anders Trentemøller liet dit voorjaar weten helemaal klaar te zijn met dj optredens en voortaan alleen nog maar live op het podium te staan. Een voorproefje kregen we tijdens zijn zeer goed ontvangen live show tijdens 5daysoff en we verwachten dat hij en zijn band er op Lowlands nog een flinke schep bovenop zullen doen. Tevens de laatste kans om Trentemoller aan het werk te zien voordat hij begint aan zijn tour door de USA.

Love2party News: De kroniek van Trentemoller

Groove ArmadaWie: Groove Armada

Wanneer: Zondag 19 augustus

Waar: Bravo

Hoe laat: 22.00 - 23.00

Waarom: Groove Armada is de Britse muziekvloot die we kennen van loungeklassiekers als ‘At The River’ en ‘My Friend’. Horizontaal genieten is geen genot zonder. Maar om doorliggen te vermijden strekken de meesters van de luxe droomboter tegenwoordig veel liever de beentjes, met een vette dancesound vol funky housebeats, luie reggae, spetterende disco, groovy soul en een flinke lik dancehall en hiphop.

Partyscene Interview: Groove Armada

Matthew DearWie: Audion / Matthew Dear

Wanneer: zondag 19 augustus

Waar: Bravo

Hoe laat: 02.00 - 03.00

Waarom: De Amerikaan Matthew Dear is verantwoordelijk voor een waslijst aan producties onder zijn eigen naam en pseudoniemen False, Jabberjaw en Audion. Maar hij treedt op Lowlands aan als Audion en dat ken je van de clubhit ‘Mouth To Mouth’. Opzwepende grooves met minimale neigingen en maximaal effect zijn je deel. Reken maar op een echte handjes in de lucht set.

Love2party CD Recensie: Audion - Suckfish

HeartthrobWie: Magda, Heartthrob & Troy Pierce

Wanneer: zondag 19 augustus

Waar: India

Hoe laat: 23.15 - 04.15

Waarom: Terwijl M-Nus labelbaas Richie Hawtin Lowlands dit jaar afsluit in de Bravo is de India de hele zondagnacht het domein van al zijn volgelingen. Magda, Heartthrob en Troy Pierce oogsten al jaren lovende kritieken door hun optredens met of zonder de labelbaas. Dus als je zin hebt in een nachtje minimaal dansen dan is de India the place to be.

Love2party CD Recensie: Min2Max

Wat raden Love2Party-ers elkaar eigenlijk aan? Zet hieronder in het forum jouw persoonlijke tips voor Lowlands 2007 en leg uit waarom we dat absoluut niet mogen missen.

Lowlands

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws