CDA & SP pakken woekerhandel kaartverkoop aan

Partyscene Redactie | 10 augustus 2007
headlines

Zowel individuele zwarthandelaren als verkoopsites aangepakt

Het inkopen en vervolgens verhandelen van concertkaartjes moet wettelijk worden verboden, vinden SP en CDA. Voor individuele zwarthandelaren, maar ook voor groot opgezette websites als tickets4u en ticketunlimited. Het voornemen van de politieke partijen is gepubliceerd op de website van de SP.

“De woekerhandel in kaartjes benadeelt de concert- en festivalgangers,” stelt SP-Kamerlid Arda Gerkens. “Als iemand ziek is en zijn kaartje wil doorverkopen, is dat natuurlijk geen probleem, maar de structurele zwarthandel werkt prijsopdrijvend en daar moet een einde aan komen.” Samen met haar CDA-collega Van Vroonhoven werkt zij aan een voorstel om voor te leggen aan de Tweede Kamer.

Een kaartje voor Mysteryland wordt op Ticket Unlimited aangeboden voor bijna 20 euro meerprjis

Gerkens wil dat het verboden wordt om kaartjes voor culturele en sportieve evenementen door te verkopen voor een hoger bedrag dan de originele verkoopprijs. “Iedere keer wanneer er een groot concert of belangrijke sportwedstrijd in de voorverkoop gaat kun je de klok erop gelijk zetten: handelaren gaan er met de beste kaartjes vandoor en binnen het uur staan ze op internet voor soms de tienvoudige prijs. Louche handelaren profiteren ook van de schaarste die zij zelf in de hand werken. Daardoor is het voor de liefhebber vaak heel moeilijk om voor een normale prijs naar een concert te gaan.”

SP

CDA

tickets4u

ticketunlimited

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws