Jamie Lidell en Beck samen op vinyl

Partyscene Redactie | 25 juli 2007
headlines

Perfecte combi of wereldvreemd duo?

Na een succesvolle gezamenlijke tour in de Verenigde Staten in de afgelopen maanden, kregen de heren Beck en Lidell het idee om hun bijzondere samenwerking vast te leggen voor het nageslacht. Dat dit ook op een erg bijzondere manier zou gaan gebeuren lag natuurlijk voor de hand.

Beck en Lidell: Perfecte combi of wereldvreemd duo?Wat krijg je als je de enigszins wereldvreemde Amerikaanse songwriter (en inmiddels ‘scientology’-aanhanger) Beck in een studio zet met zijn al net zo wazige Britse collega Jamie Lidell? Waarschijnlijk veel robot moves, veel ruime hippiekleding, maar vooral veel lekkere vage soul, indie en funk.

Het gezamenlijk touren inspireerde de mannen tot een aantal opnamesessies, waarbij ze besloten gebruik te maken van een ‘direct to disk’-techniek met een Neumann Lathe, waarmee bijvoorbeeld ook het vinyl van Elvis en David Bowie werd gemaakt.

Het is de bedoeling dat deze unieke singles op termijn ook daadwerkelijk worden uitgebracht, maar releasedatum en label zijn op dit moment nog niet bekend.

Lidell heeft geen problemen met Beck’s interesse in de omstreden Church of Scientology.

 

Beck

Jamie Lidell

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws