Daft Punk komt naar je toe deze zomer

Partyscene Redactie | 25 juni 2007
headlines

Muziekmakende robots worden filmregisseurs

Nog een paar dagen aftellen en dan gaat ‘5 days Off’ in Amsterdam van start. De officiële openingsact van het festival, het optreden van Daft Punk op 4 juli in de Heineken Music Hall, is inmiddels compleet uitverkocht. Geen kaartje kunnen bemachtigen? Misschien kun je dan toch aan je benodigde Daft Punk-dosis komen met de film ‘Electroma’.

Prijzige helmpjes...De teaser zwerft al minstens een jaar over het internet en de film werd al een aantal keren getoond op filmfestivals (o.a. in Cannes en Rotterdam), maar komt nu dan eindelijk rond juli in de bioscopen en is inmiddels uit op DVD. 74 minuten lang kun je de avonturen volgen van de Daft Punk-robots, die op zoek gaan naar hun menselijkheid. Er zit trouwens geen muziek van Daft Punk zelf in de film. Ook zitten Thomas Bangaltar en Guy-Manuel de Homem-Christo niet in de kostuums, maar regisseerden ze de film, die niet uitblinkt vanwege de boeiende plot en vooral een esthetisch meesterwerkje is geworden.

Mocht je na het HMH-concert én de film nog niet genoeg van het Franse duo hebben gekregen, dan kun je altijd nog je eigen lichtgevende integraal helm laten bouwen. De collega’s van Dance.blog.nl vonden het bedrijf dat de Daft Punk-helmen heeft gemaakt en met een slordige 65.000 dollar en wat geduld, kan iedereen tegenwoordig dus een discorobot worden. Leuk om een dame mee te imponeren, als je haar naar huis brengt op je Vespa na een avondje stappen.

Allemaal leuke nieuwtjes natuurlijk, maar wij wachten eigenlijk met smart op nieuw materiaal van de heren. In afwachting daarvan dan nog maar één keer de teaser van Electroma:

 

MySpace Daft Punk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws