Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 9 mei 2007
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

JazzNotJazzWat: JazznotJazz

Waar: Akhnaton, Amsterdam

Datum: donderdag 10 mei

Line-up:Moon Baker, Praful & Band, Kareem Raihani, Bart Thimbles

Entreeprijs:7 euro

Website: www.therapyrecords.com

Bijzonderheden: Therapy Recordings presenteert op 10 mei een spannende trip van hedendaagse jazz, via soul naar house naar orient and funky electronics met live on stage Moon baker en Praful & band. Jazz Not Jazz is de alternatieve jazz-chart, als gepubliceerd in Jazz Magazine en (binnenkort) uitgezonden op Arrow Jazz FM. De top tien wordt samengesteld door een keurkorps aan dj's, boekers, kenners en critici en beoogd een afspiegeling te zijn van wat er vandaag de dag onder de verzamelnaam jazz verstaan wordt

Love2party preview

EatNjoyWat: EatnJoy

Waar: Viersprong, ‘s Gravezande

Datum: donderdag 10 mei

Line-up: New Rebuplic dj Band, Andres, Steelo

Entreeprijs: 30 euro incl viergangen maaltijd

Website: www.firmagezellig.nl

Bijzonderheden: Van de week berichtten wij al over het fenomeen ‘clubben met peuters’ en prompt lopen we tegen een feest aan wat alle potentie hiervoor zou hebben. Het heeft dan geen kinderopvang maar het is wel iets voor als je een keer iets anders wilt. Check de preview voor meer info.

Love2party preview

RauwWat: Rauw

Waar: 11, Amsterdam & Tivoli, Utrecht

Datum: vrijdag 11 mei (11) en zaterdag 12 mei (Tivoli)

Line-up: Headman/Manhead (Berlin), Joost van Bellen, Live: Yuksek (Paris)
Entreeprijs: 15 bij de 11 en 10 bij Tivoli.

Website: www.meubelstukken.nl

Bijzonderheden: Rauw DJ lieveling Headman Manhead, protégé van onder andere 2ManyDj's en het coole Gomma label, heeft Club Fuhrer Joost van Bellen een aantal maanden in Berlijn gesmeekt om zijn label eens in het spotlight te zetten. Na het horen van de nieuwe mix-verzamel cd van het Relish label was hij meteen overstag. Wat een cd!

Love2party preview

AutechreWat: Autechre

Waar: Paard van Troje, Den Haag

Datum: zaterdag 12 mei

Line-up: Autechre live (vanaf 22.00) + afterparty met Monica Elektronica & Josz LeBon (vanaf 01.00)

Entreeprijs: 16 euro

Website: www.paard.nl

Bijzonderheden: Autechre bestookt ons gehoor nu al zo’n twintig jaar met moeilijk toegankelijke breaks en verontrustende ritmes en nog altijd is er genoeg inspiratie voor nieuw werk. Zaterdag 12 mei krijgen de bezoekers van het Paard van Troje vast een voorproefje op het nieuwe album, dat uitkomt in het najaar van 2007.

Love2party preview

AwakeningsWat: Awakenings

Waar: Maassilo, Rotterdam

Datum: zaterdag 12 mei

Line-up: Johannes Heil, Takaaki Itoh, Dylan Drazen, Michel de Hey, Benny R, Warren Fellow, Pet Duo, Felix Krocher, Radial, Anton Pieete, Julien Chapel, Lee van Dowski, Jason en the Argonauts en meer

Entreeprijs: 23 euro

Website: www.awakenings.nl

Bijzonderheden: Als afsluiter van de lente en als opbouw naar het festival in Juli, keert Awakenings nog eenmaal terug naar Rotterdam. Ditmaal met opvallend veel Rotterdammers en het lang verwachte Awakenings debuut van Benny Rodrigues. Wij zijn benieuwd!

Love2party preview

Schaapie schaapieWat: Magnetronik

Waar: Poema, Utrecht

Datum: zaterdag 12 mei

Line-up: John Tejada, Wesdex, Boris Werner, Mackim

Entreeprijs: 10 vvk, 15 door

Website: www.magnetronik.nl

Bijzonderheden: Magentronik heeft op de tiende editie een hele speciale gast, Joh Tejada. Een meer dan indrukwekkende lijst producties op labels als Pokerflat, 7th City, Plug Research, Immigrant, A13 en Playhouse maakt duidelijk dat Tejada een dikke vinger in de pap heeft in de wondere wereld der electronische muziek. Aanradertje.

Love2party preview

Octave OneWat: Planet Delsin

Waar: 11, Amsterdam

Datum: zaterdag 12 mei

Line-up: Octave One feat. Random Noise Generation, Newworldaquarium, Raymon Hollander, Tim Nieburg

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Voor de vijfde editie laten de jongens van Planet Delsin uit Amerika niemand minder dan Octave One featuring Random Noise Generation (430 West, USA) overvliegen. En naast Delsin residents Raymon Hollander en Tim Nieburg komt de uit Nederland afkomstige Newworldaquarium het plaatje helemaal compleet maken.

Love2party preview

Isis!Wat: Night of the Proms XXXIII

Waar: De Waakzaamheid, Koog aan de Zaan

Datum: zaterdag 12 mei

Line-up: Dimitri, Isis, Per

Entreeprijs: 15 vkk, 20 door

Website: www.chemistry.nl

Bijzonderheden: De 33ste editie van één van de langstlopende clubconcepten van het land. Ook deze aflevering een line up van DJ’s met hun wortels in de Waakzaamheid, alleen deze keer weer een uitzondering, namelijk niet twee ouwejonges-krentebrood dj’s, maar zelfs drie die samen de hele avond rug aan rug aan rug zullen draaien

Love2party preview

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws