Jazzy Jeff in de Thalia Lounge

Partyscene Redactie | 4 april 2007
headlines

Thalia Lounge gaat voor de muziek

Ruim acht maanden geleden was hij de held van het Solar Festival en liet hij zien dat een hiphop-dj ook een dance-festival kan rocken. De man die wordt beschouwd als één van de beste scratchers ter wereld, is volgend weekend weer in ons land. We hebben het hier natuurlijk over dj Jazzy Jeff. Volgende week vrijdag is de Amerikaan te bewonderen in de Antwerpse club Stereo Sushi, die zaterdag erop staat hij achter de draaitafels van de Rotterdamse Thalia Lounge, samen met Chuckie en Mr Wix.

Jazzy JeffJazzy Jeff staat bij het grote publiek bekend als de side-kick van The Fresh Prince of Bel-Air. 'Uncle Phil' smeet hem altijd erg geestig de deur uit. Maar dat is alweer een tijdje geleden, en aangezien the Fresh Prince tegenwoordig Will Smith heet, heeft Jazzy Jeff zich weer, naast het runnen van zijn platenlabel A Touch of Jazz, op de core-business van de DJ gestort: het draaien van plaatjes. En dit doet hij lang niet slecht.

Ongelooflijk is het vaak om te zien hoe deze man gemakkelijk drie platen in één minuut aan elkaar weet te mixen. De ene na de andere klapper vuurt hij op zijn publiek af. Van klassiekers tot hedendaagse hiphop en van soul tot grunge, alles vliegt in een razend tempo voorbij. De gelukkigen die afgelopen zomer op Solar Festival aanwezig waren, weten wat deze man over onavolgbare skils beschikt en de meest verschillende platen op bizarre wijzes met elkaar kan mixen. Echt een must see op 14 april dus.

Leroy Styles en zijn mannen zijn trouwens sowieso lekker bezig in de Thalia Lounge in Rotterdam. Te midden van een overvloed aan latin en elektrohouse-feestjes zoeken zij de moeilijke weg en halen grote namen naar de Maasstad. Zo stond afgelopen maand Kenny Dope al achter de draaitafels en kan je de komende maanden genieten van onder meer Derrick May (28 april), Dennis Ferrer (26 mei) en Mr V (30 juni).

Een klein voorproefje voor aanstaande zaterdag:

 

Thalia Lounge

Jazzy Jeff

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws