Dance terug bij Grote Prijs van Nederland

Partyscene Redactie | 12 februari 2007
headlines

Met online voorrondes

Producers van Nederland: blaas het stof van de laptop en trek alle apparatuur uit de kast. Chris Dekker van de Grolsch Grote Prijs van Nederland liet deze week via het Nederlands Pop Instituut weten dat de categorie ‘Dance’ na een onderbreking van twee jaar terugkeert als onderdeel van de muziekwedstrijd.

In 2002 won Artefact in de categorie dance“We vonden dat we niet op de goede manier bezig waren”, aldus Dekker: “Het was te breed. We willen ons dit jaar meer gaan richten op de thuisproducer. Het zal gaan om de tracks en minder om de live-prestatie”.

Producent-directeur van de Grote Prijs, Guno Oosterling voegt hier in een reactie op de website van 3voor12 aan toe dat de voorrondes online zullen plaatsvinden. De belangrijkste reden om de categorie in 2005 te schrappen was namelijk dat de live-voorrondes niet goed van de grond kwamen en steeds onderbroken moesten worden voor ombouwmomenten. Daardoor was het voor de deelnemers moeilijk om de sfeer op te bouwen en vast te houden.

De keuze om de categorie alleen open te stellen voor producers en niet voor dj’s, was volgens Oosterling bewust: “De danceliefhebber komt wel aan zijn trekken en voor dj’s zijn er genoeg plekken om te spelen, maar voor producers zijn er nauwelijks podia. Wij willen een platform zijn en het idee hebben dat we iets voor die acts kunnen doen”.

Hoe de finale er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar de acts zullen dan in ieder geval wel live optreden. Een dj zal de momenten tussen de acts opvullen. Oosterling denkt dat de finale ook in de nachtelijke uren zal plaatsvinden: “Je kunt geen dance acts beoordelen zonder een dancegevoel”.

Alle winnaars krijgen een uitgebreid prijzenpakket: onder meer 5.000 euro werkbudget, optredens op diverse grote festivals en als voorprogramma van een grote (inter)nationale act in alle grote zalen in Nederland, opnametijd in Studio Arnold Muhren, 500 cd’s geperst door Salisbury, een abonnement op downloadsite Move, een fotosessie en een jaar professionele coaching.

De inschrijving gaat op 23 februari van start

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws