Comeback Kenny Larkin

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Keys, Strings, Tambourines



Kenny Larkin

Ondanks dat hij tot de tweede lichting technogiganten uit Detroit behoort, leek het er even op dat hij eerder met pensioen was gegaan dan de meeste dj's/producers van de eerste lichting. Hoe dan ook: Kenny Larkin is terug, en wel met een nieuw studioalbum: Keys, Strings, Tambourines.

Kenny Larkin is allesbehalve een trouwe hond. In '94 bracht de Amerikaan zijn debuutalbum Azimuth uit op het Britse Warp-label. Een jaar later verscheen zijn beste plaat tot nu toe, Metaphor, op het Belgische R&S. Drie technoalbums op verschillende labels volgden. Die haalden, in tegenstelling tot zijn oude werk, geen wereldschokkend hoge verkoopcijfers.

Wellicht daarom refereert zijn nieuwe album Keys, Strings, Tambourines naar zijn beste tijd als producer. Naar het prachtige Metaphor, als we Larkin zelf moeten geloven. De sound? Soulvolle en melodieuze technotracks, voorzien van mooiere strings dan de vrouwen van de Sloggi billboards. Ben je overigens niet bekend met de muziek van Larkin? Schaf dan eerst Chronicles aan, een compilatie met zijn best werk tot nu toe.

Kenny Larkin @ My Space

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws