Nieuwe Underworld-mp3's verkrijgbaar

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Underworld lanceert 'download-only' project


Goed nieuws voor de fans van Underworld. Op zeer korte termijn zal er nieuw werk verkrijgbaar zijn van de Britse band. Het gaat om een speciaal 'download-only' project. Karl Hyde van Underworld werd afgelopen vrijdag tijdens Pete Tong's 'Essential Selection' op de BBC gevraagd om de plannen kort toe te lichten.

Zanger en producer Karl Hyde legde afgelopen vrijdag uit dat er sinds het laatste studioalbum 'Two Months Off' - dat alweer drie jaar uit is - verschrikkelijk veel muziek geproduceerd is. "We waren op zoek om op een andere manier nieuw materiaal op de markt te brengen. Dat werd het internet. De nieuwe muziek van Underworld is in mp3 formaat te downloaden via de online-shop van Underworld. Als we enthousiast zijn over nieuw werk, dan biedt het ons de mogelijkheid om sneller nieuwe tracks uit te brengen", aldus Karl Hyde. "Het is overigens niet de bedoeling dat we geen fysiek product meer op de markt brengen, daar ben ikzelf een te grote platenjunk voor. Het gaat ons hoofdzakelijk om het proces van nieuwe releases te versnellen".

Tijdens de show van Pete Tong werden twee nieuwe tracks ten gehore gebracht. We hoorden het vertrouwde Underworld-geluid terug, met uiteraard de onmiskenbare zang van Karl Hyde. Opvallend was de tweede track. Die barst na een minuten durend geluid van stromend water uit in een energiek breakbeat-spektakel. Vanaf deze week zijn de tracks te koop via de webshop van Underworld.

Komende woensdag en donderdag zal de band in 013 te Tilburg te zien zijn, en zaterdag in Gent tijdens I Love Techno. Spijtig genoeg zijn alleen voor het laatstgenoemde feest nog kaarten verkrijgbaar. Love2Party zal verslag geven van de woensdagavond in 013.

Underworld
Underworldlive
BBC

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws