5 Days Off: Underworld uitverkocht!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

5 Days Off: de kick-off nadert!Het optreden van Underworld in de Heineken Music Hall is uitverkocht

Over een week barst de vijfde editie van 5 Days Off los. Het festival voor elektronische muziek en aanverwante kunstvormen vindt dit jaar niet alleen plaats in de bekende locaties Melkweg en Paradiso, maar ook in het Nederlands Instituut voor Mediakunst en de Heineken Music Hall. Het grootste evenement binnen het festival, een uniek optreden van de legendarische Britse groep Underworld, is inmiddels uitverkocht!

Toch is het mogelijk om nog bij dit bijzondere concert op de slotdag aanwezig te zijn. Er zijn namelijk nog enkele festival passe-partouts verkrijgbaar via Ticket Service Nederland. Deze geven toegang tot alle festivallocaties, zo ook de Heineken Music Hall, waar het optreden plaatsvindt.

Zoals elk festival, heeft 5 Days Off te kampen met de nodige programmawijzigingen. The Juan Maclean (DFA records), gepland in de grote zaal van Paradiso op de vierde dag van het festival (zaterdag 16 juli) heeft moeten afzeggen. Er is snel vervanging gevonden in de Amsterdamse 'pistol pop' sensatie 3-1. Hun mix van electro, rock & roll, breaks en punk in combinatie met heftige visuals en performance slaat in als een kogel uit een pistool.

Media arts krijgt dit jaar een belangrijke rol binnen het festival. Zo is er de tentoonstelling techno2 in het Nederlands Instituut voor Mediakunst, optredens in 5.1 surround in Paradiso en wordt een zaal van de Melkweg door een aantal kunstenaars onder leiding van Jan St. Werner (in samenwerking met Steim) omgebouwd tot de 'Noise Cabin'.

In de Cinema van de Melkweg zullen gedurende het festival dagelijks workshops worden gegeven door Native Instruments (NI), een van de belangrijkste partijen in de markt van geluidssoftware. Vanaf 4 uur 's middags (!) worden demonstraties gegeven van live- en studio instrumenten. De workshops worden gegeven door o.a. Richard Devine en lopen ook gedurende het avondprogramma door.

Tenslotte is vandaag het tijdschema van 5 Days Off bekend gemaakt. Dit is - net als alle achtergrondinfo over het festival - te vinden op 5 Days Off

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws