Geen Shockers meer in de Rai

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

ID&T: "Shockers werd te massaal"


De laatste tijd wordt ID&T overspoeld met vragen over het 'verdwijnen' van Shockers uit de ID&T evenementenkalender. De Amsterdamse party-organisatie moet de fans dit jaar dan ook teleurstellen: op de gebruikelijke datum en in de bekende accommodatie zal er voorlopig geen editie van Shockers meer plaatsvinden. In de plaats van het succesvolle technofeest is In Qontrol van zusterorganisator Q-Dance gekomen.

Irfan van Ewijk (de I van ID&T) legt uit: "Ook al waren de Shockers edities in de RAI in veel jaarlijstjes terug te vinden als beste feest, het feest op de manier waarop het in elkaar zat, voelde niet goed. Vooral de schaal - Shockers in de Amsterdam RAI - leek niet te kloppen. Het werd te groot, te massaal en moest kleiner, intiemer. We willen terug naar het oergevoel."

Van Ewijk benadrukt dat Shockers niet per definitie ophoudt met bestaan: "We willen Shockers terug laten komen, maar op een andere manier. De specialistische stromingen willen we persoonlijker gaan organiseren, de gedachte dat het alsmaar groter moet, hebben we losgelaten. Shockers zal voortaan een puur op techno gericht evenement worden van middelmatige grootte. Op dit moment zijn we druk bezig met het vinden van een juiste en passende locatie. Zodra er iets concreets in zicht komt, zullen we dit uiteraard zo spoedig mogelijk via onze website, radio, magazine of nieuwsbrief laten weten."

ID&T

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws