Love2party in het Rotterdams Dagblad!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines



Love2Party.nl wijst danceliefhebbers de weg

Door Jeroen Veenstra

Naar welk feest gaan we dit weekend? Voor vele jongeren I is het iedere week weer een moeilijke opgave om een keuze te maken. Het was ook deze vraag die zeven jongens uit de Hoekse Waard drie jaar geleden deed besluiten om de website www.love2party.nl op te zetten. In eerste instantie om onderling in een forum foto's en berichten achter te laten. Inmiddels een site met aankondigingen, verslagen, muziekrecensies, interviews en foto's waar circa 30.000 bezoekers per maand hun informatie over dancemuziek halen.

"We kennen elkaar van de middelbare school en wilden via het forum met een klein groepje vrienden contact houden over feesten. Maar anderen wisten ons ook te vinden en zij lieten enthousiaste berichten achter. "Toen hebben we het uitgebreid", zegt Marcel Wijnstekers, 1 van de oprichters.
"De samenstelling van de groep was gunstig", vervolgt hij. Twee schreven al over muziek. Degene die een it-opleiding volgde kon de site maken. Onze logistiekstudent ging de contacten met clubs en organisaties onderhouden. En zo konden we ons verbreden."
Bijvoorbeeld met cd recensies. Marcel: "Ik schreef destijds al voor BG Magazine, zo kregen we al veel cd's binnen. De anderen gingen verslagen schrijven en foto's maken of interviews houden met dj's en producers. En het kwam goed van pas dat ik connecties had via BG Magazine en ID&T Magazine, waarvoor ik inmiddels ook voor werkte. Maar steeds meer maatschappijen en organisaties boden exclusieve dingen aan. Het hoogtepunt was wel dat we als relatief klein medium een interview mochten hebben met superster DJ Carl Cox."

Ongezouten kritiek
De logistieke man Sander van der Hammen heeft er wel een verklaring voor: "We hebben geen groot bedrijf achter ons staan. Dus kunnen we objectief zijn en ongezouten kritiek leveren. Bovendien is het voor ons nog steeds een hobby en doen we het uit liefde voor de muziek en niet voor het geld. Als we wat verdienen kopen we bijvoorbeeld een fotocamera."
Tussen het studeren en werken door coordineert de vaste kern (allen rond midden twintig) het beheer van de site. "We merken dat we steeds meer anderen begeleiden, in plaats van zelf te schrijven. Inmiddels hebben we ongeveer twaalf medewerkers die voor ons op stap gaan. En niet meer alleen in de Rotterdamse regio", zegt Marcel. Een groot deel van hen is ontdekt in het forum dat nog steeds een belangrijk onderdeel is van de internetpagina. "Forumgasten die zinnige dingen zeiden en verstand bleken te hebben van muziek, hebben we gevraagd om ons te versterken."
Dat zijn degenen die nu het merendeel van de recensies schrijven. Bezoekers reageren daar weer op. Marcel: "Dat geeft een objectief beeld. De verslaggever kan bijvoorbeeld schrijven dat iets slecht is, maar daaronder kunnen dan allemaal berichten volgen van mensen die het daar absoluut niet mee eens zijn. Organisaties en dj's, die ons nauwlettend in de gaten houden en weleens klagen over slechte kritieken, moeten zo'n verhaal plus commentaar als geheel zien. Dat is de kracht van de site."

Inmiddels zijn de contacten met clubs en organisaties zo nauw dat de site soms medeorganisator is van feesten. "We hosten dan een deel van de avond, in bijvoorbeeld de lounge van Off Corso of de kleine zaal van Club Las Palmas. Met ons eigen love2party dj team verzorgen we de muziek", zegt Sander, die als Sandeep deel uitmaakt van het dj-team. "In de toekomst willen we jonge talenten mee laten doen, zodat zij ook een kans krijgen.
Tijdens die draaibeurten leren de 'muziekdieren', zoals Marcel het zevental noemt, de love2party bezoekers kennen. Sander: "Al die feestgangers moeten elkaar niet alleen virtueel blijven ontmoeten, maar zeker ook in de clubs."

Rotterdams Dagblad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws