De laatste editie van Progressive City

Partyscene Redactie | 18 mei 2011
headlines

progressive cityOp donderdag 26 mei vindt de allerlaatste editie van Progressive City plaats in Merleyn! Het meest sympathieke en vooruitstrevende donderdagavondconcept van Nijmegen stopt er na ruim drie jaar mee! Na velen legendarische, grensverleggende, kwalitatieve en vooral portemonnee vriendelijke edities, houdt het concept ermee op.

In die jaren is er een scala aan artiesten langs gekomen. Van de grote tot de kleine jongens in de scene, van bekende tot minder bekende dj’s en van talentvolle tot veelbelovende dj’s.  Allemaal kleurrijke jongens, die de edities in zowel Billabong, als  Merleyn kleur hebben gegeven. Progressive City stond ondanks zijn laagdrempelige karakter voor verrassing en vernieuwing. Voor deze laatste editie heeft de organisatie, zoals je inmiddels al van ze gewend bent, voor vers talent gekozen. Niemand minder dan de medeprogrammeur van Trouw en belovende dj Job Jobse komt langs, voor een back 2 back set met Progressive City resident Reza Athar.

Job Jobse kunnen we met recht een onbevangen en ambitieuze jongenman noemen. Deze uit Amsterdam afkomstige jongeling, heeft na zijn stage bij het wereldwijd gerenommeerde Innervisions label van Ame en Dixon, zijn pijlen op dance muziek gericht. Vanwege zijn frisse kijk op muziek en zijn vrije geest, heeft hij een baan als programmeur aangeboden gekregen bij Nederlands beste underground club Trouw. Ook is hij als dj een eigenzinnige en vooral een nostalgische dj, met een voorliefde voor jaren 80. Zijn sets zijn dan ook heel erg italo en disco georiënteerd, maar hij schuwt ook niet om house classics en de future house classics uit zijn tas te toveren.

Hij en zijn partner in crime Reza Athar zullen op deze avond een all night long back2back sessie verzorgen. Dit experimentje bleek vorige jaar september in Groningen al erg succesvol te zijn. Handjes in de lucht, gillende meiden, vochtige ogen (van geluk) en noem zo maar op. Nu maar kijken of dit duo in Nijmegen voor hetzelfde effect kan zorgen. Zorg dus dat je erbij bent. Ook deze laatste Progressive City is gratis te bezoeken.

Progressive City wil middels dit bericht alle bezoekers, locaties, medewerkers, maar ook voornamelijk de artiesten die met goodwill op de edities hebben gedraaid bedanken. Zij zijn degene die het concept tot een succes hebben verheven. In deze drie mooie jaren heeft Nijmegen zich van zijn beste kant laten zien op de donderdagavonden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws