Er is een nieuwe hotspot in town...

Partyscene Redactie | 30 april 2010
headlines

Er is een nieuwe hotspot in town!

Op vrijdag 14 mei 2010 zal de Boom Chicago, al jaren één van Amsterdams meest toonaangevende comedy theaters, opnieuw haar deuren open stellen voor een nieuwe club ervaring aan het bruisende Leidseplein. Na de kick off zal elke vrijdagavond omgetoverd worden tot de Cosmic Boom met de beste Disco, Electro en Italo dj’s van nu en weleer.
Cosmic Boom
Op vrijdag 14 mei zal Cosmic Boom de setting zijn voor een geüpgrade editie van Neon Rockstars onder leiding van disco fanaat Tron en Jimnastics. Voor hun eerste editie in de Boom Chicago hebben ze uit de koude vlaktes van Finland Bangkok Impact weten te strikken voor een speciale liveact. Bangkok Impact heeft ondanks zijn vrij jonge leeftijd een volwassen oeuvre weten op te bouwen onder pseudoniemen als Putsch ’79, 8bit Rocker, Lolita Strap. Toch zal hij nog het meest worden herinnerd door zijn genre definiërende track Junge Dame Mit Freundliche Telefonstimme op Crème Organization. Overige Neon Rockstars van de avond zullen zijn Tron, Jimnastics, leckTrick, El El & the Hammeroids.

Alexander Robotnick behoeft geen uitleg. Wat Kraftwerk voor electro heeft gedaan, heeft Robotnick voor italo betekend. Deze legende is al een van de belangrijkste speler in het genre sinds de oprichting ervan. Mede daarom word er met gepaste trots een Alexander Robotnick special gepresenteerd op vrijdag 21 mei. Sinds zijn release van Problemes D'Amour in 1983 is Mr. Robotnick een ware Italo superster geworden, nu bijna 60 jaar oud weet hij nog steeds internationale dansvloeren in beweging te houden met oud maar ook recent werk als Obsessions for the Disco Freaks. Tussen het optreden door houdt de beste man zich ook bezig met zijn youtube kanaal, de cultwaarde hiervan kan het beste zelf worden ondervonden. Check het uit op www.youtube.com/user/mauriziodami. Arctica Boogie ondersteund de avond met hun eigen Baz Reznik en Raoul in de grote en in de tweede zaal mag men een wat meer Detroit and Chicago geïnspireerde diepte verwachten onder de muzikale leiding van Endfest en Jayton.

Een frisse wind waait er door de stad: op vrijdag 28 mei zal de Cosmic Boom worden overgenomen door de crew van ff Anders. Deze jonge en enthousiaste organisatie zijn op een missie om het huidige landschap van het Amsterdamse nachtleven een nieuw impuls in te blazen met hun innovatieve benadering op electronische muziek. Verwacht “jacking” geluiden vol van Chicago en disco invloeden in een intieme setting waar de ambiance je als een warme deken zal omarmen. Dj’s van de avond zijn Reiss, Ferdi Blankena & Sense Unique, Roderik Flohil & Wietse Smit, Daan Donk and Joosd. Ervaar het verschil, wees ff Anders….

Meer info op Facebook en www.electronation.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws