House Top 1000

Partyscene Redactie | 3 maart 2010
headlines

Ongeveer 25 jaar geleden begon de invloed van housemuziek voelbaar te worden in de hedendaagse muziek. Als eerbetoon aan deze muziekvorm en -zeker ook- het gevoel dat house op de dansvloeren heeft losgemaakt, zendt Fresh FM in het Pinksterweekend van 21 tot en met 24 mei de House top 1000 Aller Tijden uit. De samenstelling is in handen van de luisteraars van Fresh FM en de (inter)nationale top dj's.
House Music
Terugkijkend kunnen we stellen dat 'house' een muzikale omwenteling teweeg heeft gebracht, vergelijkbaar met de invloed van rock 'n roll in de jaren 60. Ook het uitgaansgedrag veranderde volledig; houseparty’s namen de plaats in van de reguliere discotheken.

De House Top 1000 moet een document worden. Niet alleen met de 1000 allerbeste houseplaten van de afgelopen 25 jaar, maar ook met een historisch overzicht van belangrijke gebeurtenissen in de housemuziek. Fresh FM zal spreken met dj’s en producers van het eerste uur, om op die manier de geschiedenis van house zo zorgvuldig mogelijk te belichten. Mensen als Armin van Buuren, Paul van Dyk, Marcello, Dimitri en Remy zullen worden gevraagd naar hun eerste ervaringen met house en waarom het housevirus zo sterk om zich heen heeft gegrepen.

Voor het samenstellen van de lijst heeft Fresh FM de hulp van de luisteraar hard nodig. Vanaf nu is het mogelijk om te stemmen op favoriete classics via www.fresh.fm. Hier is een uitgebreide lijst te vinden met platen die gerankt kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om favoriete houseclassics toe te voegen, via een mail naar live@fresh.fm.

Fresh FM is in de Randstad te ontvangen via 95.6 (Haaglanden), 95.7 (Groot Amsterdam), 95.9 (Haarlemmermeer) en 103.4 FM (Utrecht). Ook via internet is Fresh FM te beluisteren door middel van de diverse livestreams op www.fresh.fm.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws