Stubnitz benefiet

Partyscene Redactie | 22 september 2009
headlines

Er komt een benefiet voor bemanning van partyboot Stubnitz. Hard nodig gezien de problemen.

Er is weer flink wat gedoe rond de partyboot Stubnitz. Het schip ligt al twee weken in de Coenhaven en wacht nog steeds op een vergunning voor het NDSM-terrein. Dat meldt het Parool vandaag. In de krant kun je lezen dat de boot gestrand is in het Amsterdamse papierwerk. Het zal eens niet. Eerder kon je hier op Partyscene al lezen dat de boot er weer aan zou komen en brachten we je ook al de programmering. Maar dat lijkt er voorlopig nog niet in te zitten, als we het artikel van het Parool mogen geloven. En dat lijkt ons wel.

stubnitz

Twee weekenden met programmering moesten al worden afgelast omdat de vergunning maar niet rond komt. De kleine financiële buffer is op, zo schrijft de krant. En dat terwijl de Amsterdamse haven zo zijn best heeft gedaan om een speciaal certificaat te maken voor het schip en burgemeester Job Cohen volgens de Stubnitz voor het schip graag een uitzondering maakt op de strenge internationale regels. Kapitein Urs Blaser is niet blij met de situatie.

Ook stadsdeel Noord laat weten de boot, die in de uitgaansscene als prachtig obscure plek wordt gezien, heel graag te voorzien van de nodige evenementen vergunning. Maar ja, het stadsdeel heeft weer een fiat van de politie nodig, en dat blijft uit. ''We zijn nog in gesprek met de politie over wat er moet gebeuren voordat we een vergunning kunnen afgeven,'' laat een woordvoerder van het stadsdeel weten. De politie zelf doet geen uitspraak over de inhoud van het advies dat gegeven is over de vergunningsaanvraag.

Blaser, die op 9 september met de Stubnitz vanuit Duitsland aankwam in Amsterdam, heeft wel een vermoeden wat er aan de hand is. ''Er zouden de vorige keer dat we hier waren undercoveragenten op een feest zijn geweest die dingen hebben gezien die ze niet goedkeuren.'' Blaser doelt op drugsdealers. ''Het vervelende is dat de politie dat niet gedeeld heeft met de eigen buurtregisseur, het stadsdeel of de andere instanties. Nu is er in die maanden zoveel werk verzet om de papieren in orde te krijgen, is er al zoveel geld in gestoken. Dat hadden ze toch ook eerder kunnen zeggen.''

Radio- en evenementenman Roy Avni heeft met zijn organisatie Electronation eerder feesten gegeven op de Stubnitz en is nu bezig met een benefiet voor de boot en de bemanning. ''Urs is heel bescheiden, die wil niet om geld vragen. Maar ze hebben nauwelijks nog iets om eten van te kopen,'' laat hij in het artikel weten. Doel van het benefiet is de boot drijvend te houden en in Amsterdam te houden, en aandacht te vragen voor de situatie. ''We proberen alle organisaties die wel eens wat op de Stubnitz doen, aan het benefiet te verbinden.''  Het benefiet vindt donderdag 24 september plaats in de Oude Zaal van de Melkweg in Amsterdam. De deuren gaan om 23.30 uur open.

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door de gezamenlijke inzet van Melkweg, Electronation, Errorkrew, Evotions, Mr. Stubnitz, Namasté, NHC, Power vs. Power, Roes vs. Dejas, Senior Productions, Strength of Unity, Switch Music Events, TK07, Underground Productions, Vault en vele anderen.

Veel artiesten zijn bereid gevonden dit inititiatief te ondersteunen door een bijdrage te leveren aan de avond: Kabale und Liebe & David Labeij, Daniel Sanchez, Terry Toner & Warren Fellow, Michael von L., Dennis Ruyer, Presetone (aka Victor Coral & ONNO), Rauwkost (live), Thomas Martojo & Casper Tielrooij, Aron Friedman, Jorn Liefdeshuis, Bert de Rooij & Dollkraut en Sandrien. Er zullen de komende dagen nog artiesten worden toegevoegd.

Bron: www.parool.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws