KitCatKlub 1 jaar oud

Partyscene Redactie | 1 april 2009
headlines

Binnen een jaar heeft KitCatKlub de reputatie opgebouwd van gegarandeerde kwaliteit. Eén of twee grote namen, aangevuld met bewezen jong talent en helden van hoofdstedelijke bodem.

KitCatKlub houdt van Amsterdam en zet daarom op haar verjaardagsfeestje met trots een aantal grote helden van het Amsterdamse nachtleven voor je neer. Daar mag om te beginnen Bart Skils natuurlijk niet aan ontbreken. Deze ongekroonde koning van de minimal/techno scene is op zichzelf al een oneindig succesverhaal. Zijn concepten als Voltt en Static zijn steevast uitverkocht aan zo’n beetje het fijnste publiek die een organisatie zich kan wensen en met zijn sets blijft hij grenzen verleggen, zonder het oogpunt feest te verliezen. Hij stond al eerder op KitCatKlub en niet voor niets draait hij voor het 1-jarig bestaan het dak van de intieme Home er weer volledig af.

Vriend en gelijkwaardig collega Lauhaus (ook geen onbekende voor het KitCatKlub publiek) gaat Bart op deze dampende nacht voor. Lauhaus brengt elektronische muziek als artiest pur sang. Een fijnproever die zijn publiek blijft prikkelen en grenzen weet te verleggen. Hij geniet daarmee respect van de Amsterdamse underground. In de live combinatie Polder reist hij ’s werelds meest toonaangevende vloeren af.
KCK
In Home’s Main domain bijten deze feestelijke nacht de jongens van Klank (Club Fritz) het spits af. Ook deze jonge hemelbestormers brengen hun pure minimal beats met overtuiging en zonder opsmuk en hebben daarmee een grote schare trouwe fans om zich heen weten verzamelen die het concept Feest tot in den poriën bezitten. Daar beneden zit het  met het geluid van KitCatKlub’s verjaardagsfeest alvast dus zeker wel geramd.

In de Play room, de huiskamer waar de verjaardagsgasten warm ontvangen worden, staan een paar van Amsterdams grootste pretmakers voor je klaar om de sfeer er goed in te houden gedurende deze sprankelende nacht. Philip Young timmert al een tijdje aardig aan de weg in het underground club circuit. Als wervelende en graag geziene persoonlijkheid komt hij al een heel eind, als artiest scoort hij dikke punten met zijn verfrissende en energieke platenkeuze. Hij en zijn posse maken menig feest onveilig en het is dan ook de hoogste tijd hem aan de KitCatKlub stal toe te voegen. Feest met een hoofdletter F, zonder concessies te doen aan kwaliteit of vernieuwing. Naast Philip gooit resident en organisator Stefano Richetta onbehoorlijk extra olie op het vuur voor het grote verjaardagsfeest. Gang-, sfeer- en pretmaker nummer 1 laat deze nacht de handjes in de lucht gaan op het meest knusse dansvloertje/nachtlounge van de binnenstad. We verwachten de dames springend op de banken en de heren lurkend aan flessen vodka. Minimaal.

Ruim een jaar geleden zag KitCatKlub, toen nog wekelijks onder de vlag van Chemistry, haar geboortelicht om gestaag, doch doelgericht uit te groeien tot een zeker niet onbelangrijk zaterdagnacht concept voor het Amsterdamse nachtleven. Grote helden hebben naast resident Wouter de Moor met succes en vooral veel lol in de ongedwongen dj booth van Home gestaan tijdens KitCatKlub. Zo waren daar Raresh, Michel de Hey, Kabale und Liebe, Shinedoe, Isis, Secret Cinema en zelfs Marcello. Artiesten als Boris Werner, Victor Coral, Onno, Florian Rath & Matthijs Groos, Robert Powlson, Miss Melera, Mr. Minoz, Vincenzo de Bull, Naald & Draad en de jongens van Bar27 zorgen regelmatig voor de onmisbare noten in het geheel. Maandelijks ondersteund door vers talent met een verfrissende kijk op het concept elektronische muziek. Een vaste stal houdt KitCatKlub nu al enige tijd maandelijks een vaste koers. Zaterdag 4 april dus. KitCatKlub 1 jaar oud!

Dresscode: Je mooiste feestpak versus je chillste danspak! Boys will be boys & girls will be girls. Het oog wil ook wat. En kom daarnaast vooral -daar komt dat cliché zo lekker, doch wel gemeend- lekker als jezelf.


Our House Your Home©

KitCatKlub zaterdag 4 april
Main room: Bart Skils, Lauhaus, Klank
Play room: Philip Young, Stefano Richetta, Fabio, Bart van Rijn
Home, Wagenstraat 3-7, Amsterdam
www.clubhome.nl
www.exprezz.info
http://kitcatklub.hyves.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws