4 uur lang Daniel Bell

Partyscene Redactie | 9 januari 2009
headlines

Twee area’s, minstens ééndikke (buitenlandse) headliner, de vaste Piekup & Bar27 dj’s en elke clubavond weer een geheel andere atmosfeer: warme aankleding, een totaal gestoorde inrichting en een waanzinnige beleving. Oftewel, de Flexbar zal onherkenbaar zijn!
Konnekt
Als er één man is die gezichtsbepalend was én is binnen de dance, dan is het wel Daniel Bell (a.k.a. DBX). Ooit verhuisde deze Canadees naar Detroit, de bakermat van de techno. Daar aangekomen plukte hij de elektronische muziek zo kaal dat er nauwelijks iets van over bleef: de minimale techno was geboren. Zijn muziek beïnvloedde velen. Richie Hawtin was zeer onder de indruk en getweeën zetten ze vervolgens een heel nieuw genre neer. Bell verhief bliepjes tot hogere kunst. Alles en iedereen binnen de minimal is schatplichtig aan deze grootheid, maar van bijzetting in het museum van de dance is voorlopig nog geen sprake. Onder de naam DBX produceert en draait hij nog altijd even verrassend als vanzelfsprekend als voorheen. Dat hij net zo veel toekomst als verleden heeft, bewijst zijn huidig overvolle tourschema langs ’s werelds meest prestigieuze clubs.

Tijdens Konnekt zal Daniel Bell voor het grootste gedeelte de muzikale invulling geven met een set van maar liefst 4 uur! Piekup’s eigen Tim Nieburg zal hem supporten en de avond alvast lekker warm draaien. De tweede zaal van Konnekt staat in het teken van Bar 27. Dit jonge en creatieve collectief heeft het afgelopen jaar flink aan de weg getimmerd. Niet alleen als organisator en host van clubavonden en festivals, maar ook met name als dj collectief. Gezelligheid, positieve energie, gelukzaligheid en veel goede muziek zijn de steekwoorden van deze groep.

Vrijdag 9 januari

23.00 – 05.00

Flexbar te Amsterdam

Voorverkoop: 9,99 via Beatfreax.

www.flexbar.nl

www.myspace.com/bar27amsterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws