Haarlemse DJ Contest

Partyscene Redactie | 17 december 2008
headlines

Na een succesvol verlopen tweede editie, met Auke Makelaar als grote winnaar, slaan Poppodium Patronaat en Club Stalker opnieuw de handen ineen voor de derde editie van deze Haarlemse dj wedstrijd.

Uit de gehele regio Haarlemmermeer is er weer gezocht naar talentvolle dj’s in de genre’s house, minimal, techno, progressive, dubstep, electro, nu-rave, drum’n bass, breakz, balkan beatz, baile-funk of een crossover hiervan.

De vijf finalisten voor de Haarlemse DJ Contest zijn bekend, tijd om ze even voor te laten stellen. De finalisten zijn Jonas Schellevis, Joren de Koning, dj Rog, Shimla en Sandro Void. De winaar van vorig jaar, Auke Makelaar, host de finale deze vrijdag 19 december in het Patronaat. Vandaag is als laatste Joren de Koning aan de beurt.

Voor wie jou niet kent: wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Joren de Koning, 21 jaar, kom uit Amsterdam, zit in het derde jaar van de studie Human Resource Management en loop momenteel stage bij Microsoft.
de finalisten
Sinds wanneer draai je?

Ik draai nu ongeveer 4,5 jaar. Ik heb ooit de (brakke) draaitafels van de vriend van m’n zus over gekocht met daarbij ook een aantal techno platen. Dit was een goedkope manier om te kijken of ik draaien ook echt leuk vond. Eigenlijk was ik meteen verslaafd en kocht ik elke maand voor veel te veel geld platen!

Welke artiest is je inspiratiebron?

Te veel om op te noemen eigenlijk. Het is een beetje cliché maar Ritchie Hawtin blijft wel een bron van inspiratie. Hij kan verschrikkelijk goed naar een climax toewerken en komt altijd weer met nieuwe ideeën en technieken om anders naar het dj vak te kijken. Verder kan ik ook genieten van dj Bone die altijd trouw is gebleven aan zijn stijl!

Waar heb je allemaal al gedraaid?

Twstd, Patronaat, Café Hertog Jan, en een aantal illegale feesten.

Wat verwacht je van de Haarlemse DJ Contest?

Ik verwacht dat het een contest is waar goede dj’s staan en waar een kans wordt gecreëerd voor jongere dj’s om hun kunsten te vertonen. Daarnaast hoop ik dat het gewoon leuke avonden zijn met kwaliteitsmuziek!

Denk je dat je tegenwoordig wel moet produceren om door te breken als dj?

Ja eigenlijk wel! Ik ken wel dj’s die het ook nu nog zonder produceren hebben gemaakt maar het werkt wel in je voordeel.

Wat zijn je plannen voor 2009 en hoe ga je die bereiken?

Afhankelijk van mijn resultaat op de contest, ga ik hier en daar is een aantal demo’s versturen. Zelf heb ik nog niet echt concrete plannen. Wel is een goede prestatie op de contest mooi meegenomen!

Waar ga en wil je draaien nog in 2009?

Ik heb nog geen idee waar ik ga draaien. Ik ben moment erg druk met mijn stage waardoor ik weinig tijd heb om überhaupt te draaien. Graag zou ik zelf een keer in de Poema staan in Utrecht. Dat blijft een geweldige locatie. De dj staat zo dicht op het publiek en dat creëert altijd een unieke sfeer!

www.patronaat.nl

www.clubstalker.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws