Prehistorische drugsgebruikers

Partyscene Redactie | 26 oktober 2008
headlines

Prehistorische mensen snoven en tripten er flink op los. Dat is de belangrijkste conclusie van een op de Cariben gehouden wetenschappelijk onderzoek. Op het eiland Carriacou zijn drugsattributen gevonden die het eerste fysieke bewijs leveren voor deze theorie, zo meldde de Amerikaanse wetenschapssite EurekAlert maandag.


Het vermoeden dat onze verre voorouders al aan de geestverruimende middelen zaten is niet nieuw. In Europa werden bij opgravingen al hennepzaden gevonden. Bizarre grotschilderingen wezen erop dat de makers daarvan zich in waarschijnlijk onder invloed van ‘hallucinogene middelen’ bevonden.


De gevonden schalen en pijpen, die vermoedelijk dateren uit de van 100 tot 400 voor Christus, werden vermoedelijk gebruikt om cohoba te snuiven. Dat is een drug die gemaakt wordt van de bonen van de Mimosa plantensoort.


Voor fans van de Fun Lovin’ Criminals zal Mimosa wellicht bekend in de oren klinken. Dat is de naam van het compilatiealbum van de band dat in 1999 verscheen. Nu weet je meteen hoe zij inspiratie hebben opgedaan voor de titel ervan.



Dit zevenminuten durende bevat uitzonderlijke beelden van een groepje prehistorische drugsgebruikers.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws