Nieuwe poll: hoge festival drankprijzen

Partyscene Redactie | 27 augustus 2008
headlines

Partyscene is deze zomer op een behoorlijk aantal Nederlandse festivals aanwezig geweest. Naast het meestal slechte weer én het rookverbod was massaal genegeerd werd in de tenten, vielen nog twee zaken op.
Munten automaat op Extrema Outdoor
Ten eerste: de drankprijs. Waar een muntje enkele jaren terug nog 2,- euro was, en vorig jaar 2.20 euro, zette Dance Valley dit jaar de trend om 2,50 euro voor een muntje (bier, fris) te vragen. En zoals verwacht volgden vele (grote) festivals als Loveland, Mystery Land en ook het intieme Generations of Love (twee muntjes a 1,25 voor een biertje of fris). Extrema Outdoor zat er net onder met 2,40 voor een muntje. Opvallend was dat het festivalpubliek het weinig leek te deren, weinig boze reacties op de vele partyfora.

Ten tweede lag het drugsgebruik, zo op het oog, behoorlijk hoog. Rond 15.00 waren grote aantallen bezoekers al zichtbaar onder invloed, ondank het zero tolerance beleid dat op bijna alle Nederlandse festivals is ingezet deze zomer.

Daarom de vraag aan jullie: hebben de hoge drankprijzen wellicht tot een verhoogd drugsgebruik geleid? Een pilletje, wat coke, ghb of speed is immers goedkoper dan de hele dag biertjes van 2,50 of cocktails van 7,50 tanken. Vaak is er ook nog stromend water bij de toiletten, waardoor je flesje bijvullen gratis is.

De poll op de frontpage (rechtsonder) luidt dus: Ik gebruik nu meer drugs vanwege de hoge festival drankprijzen! We zijn benieuwd naar jullie antwoorden en toelichting. Vind je de drankprijzen te hoog geworden op festivals? En grijp je hierdoor sneller naar party drugs?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws