Steam verhuist naar Beachclub Naturel

Partyscene Redactie | 18 juli 2008
headlines

Het is een turbulent seizoen voor Steam. Na de nu al legendarische kick off in Whoosah is het strandfeest verhuisd naar een nieuwe lokatie. De editie van 20 juli gaat helaas niet door.


Meer dan 3000 mensen kwamen er op de allereerste Steam van het seizoen af. Het strandfeest vervolgde in het tweede jaar van haar bestaan met een knaller van een openingsfeest op een afgeladen Noorderstrand. Het mooie weer en de gratis entree hebben zeker bijgedragen aan de enorme toeloop.


Mensen die er bij waren spraken van on-Haagse toestanden, want het was lang geleden dat er een feest van dergelijke proporties in de Hofstad plaatsvond. Vond ook de gemeente, die nogal wat klachten van omwonenden kreeg. Even leek het erop dat Whoosah hierdoor zelfs haar nachtvergunning kwijt zou raken. Maar uiteindelijk trok de gemeente haar bezwaren in en mocht Whoosah strandfeesten blijven geven.



De kick off van Steam in mei van dit jaar...


De tweede editie van Steam was iets met alleen de resident dj’s iets kleinschaliger van opzet. Dat besluit stond overigens los van de perikelen van het al dan niet intrekken van de nachtvergunning door de gemeente, maar zelfs de organisatie van Steam had niet verwacht dat de eerste editie zo’n groot feest zou worden.


De organisatie maakte woensdag bekend dat Steam verhuist naar Beachclub Naturel en de editie van deze zondag wegens ‘turbulente omstandigheden’ niet door gaat. Organisator Sander Baan legt desgevraagd uit dat die ‘turbulente omstandigheden’ vooral als een geintje moet worden gezien.


De werkelijke reden van de verhuizing is volgens Baan de overkill aan feesten op de huidige lokatie. Vrijwel iedere zaterdag of zondag is er wel een strandfeest voor dezelfde doelgroep. Baan legt uit: “Vorig jaar hebben wij keer op keer volle bak gehad met de maandelijkse edities, omdat het een redelijk uniek feest was waar iedereen naar uit keek. Nu er wekelijks dit soort feesten zijn, krijg je als resultaat dat het niet alleen rustiger wordt op Steam, maar ook op alle andere feesten. Daarom is het belangrijk voor een club om gevarieerd te programmeren, zodat je een grotere doelgroep bereikt en dus niet afhankelijk bent van één kleine doelgroep.”


Zondag 31 augustus is de eerste editie van Steam op de nieuwe lokatie. Dit is meteen de afsluiter van het Steam seizoen. De line-up is nog niet bekend, maar de uit Berlijn afkomstige Club der Visionaere is uitgenodigd. Verwacht dus iets in die lijn en laat voor de rest je fantasie de vrije loop.


Meer info: www.clubdervisionaererecords.com en www.naturel.info.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws