Kobyashi presents Spectrum vrijdag 4 juli

Partyscene Redactie | 25 juni 2008
headlines

Spectrum, de multiple award winning club night uit the UK, verovert Europa! Landen als Hongarije, Denemarken, Noorwegen, Finland, Spanje, Slowakije en Australië zijn al aangedaan door dit muzikale circus, en nu is party stad nummer één dan aan de beurt: Amsterdam!

Vrijdag 4 juli 2008 gaat het, in samenwerking met Kobyashi, dan eindelijk gebeuren. Eén van de meest populaire clubavonden én labels uit Engeland strijkt neer in onze hoofdstad. In 2001 zette dj en organisator Pete Jordan deze avond op, en met veel succes. Het feest stond aan de basis van een alsmaar groeiende Engelse dancescene en vooral op breakbeat gebied scoorde de avond goed. Tussen 2002 en 2007 domineerde Spectrum dan ook de International Breakbeat Awards als Best Club/Event. Ook het label en de vele residents vallen regelmatig in de prijzen. Eind 2007 werd de sound van deze breakbeat georiënteerde clubavond breder, variërend van breaks en electro, tot house en techno, oftewel volgens Pete Jordan: “Just good music. That simple.”
Spectrum
De line ups bestaan altijd uit verschillende artiesten die de underground en het brede muzikale spectrum van de dancescene goed vertegenwoordigen. Zo stonden de afgelopen maanden artiesten als Felix da Housecat, Pendulum, Roni Size, The Whip, Annie Mac, Plump DJs, Stanton Warriors, Timo Maas, Switch, Scratch Perverts, Groove Armada, Freestylers, Coldcut, Noisia, Basement Jaxx, Herve & Sinden, Evil Nine, Adam Freeland en Benga on stage bij Spectrum. Hiermee heeft de organisatie ook een plek op het grootse Global Gathering festival deze zomer verdiend en zal ook het Amsterdam Dance Event later dit jaar worden aangedaan alsmede andere Europese (hoofd)steden.

Maar eerst zal het circus dus opgezet worden in Amsterdam. Op vrijdag 4 juli wordt de nieuwe hotspot Escape Studio aangedaan voor de Nederlandse kick-off. De imposante muur volgebouwd met leds waar de meest spectaculaire shows mee weer gegeven kunnen worden door de VJ’s en lichtjockeys valt op, en het schitterende uitzicht over het bruisende Rembrandtplein maakt deze top locatie in hartje Amsterdam compleet. Ook de line up is opvallend te noemen, met artiesten die in Engeland reeds ware helden zijn en in Nederland net ontdekt worden.

DJ Hal (Intec, 10 Kilo) www.myspace.com/djhal    

Zijn voornaamste doel is je aan het dansen te krijgen, en zijn wapen is een mindblowing mix van pompende electro, funk en acid house, aangevuld met een nodige portie sexy soul en funk. Met uitgebrachte platen op het label van Carl Cox wéét je ook dat het gewoon goed zit.

Pete Jordan (Spectrum) www.myspace.com/pete_jordan 

De resident en promoter van de Spectrum avond mag uiteraard niet ontbreken. Hij stond al eens samen met The Prodigy onstage, en is niet voor één muzikaal gat te vangen. Hij zet hij je telkens weer op het verkeerde been maar houdt je op het juiste pad, met een dosis hip hop, funk, breaks, house, electro, broken beat en meer. Als de muziek maar goed is en dansbaar, dan draait ‘ie het.

Jeremy Norris (Kobyashi resident) www.myspace.com/jeremykobyashi

De inbreng van Kobyashi komt deze avond van resident Jeremy Norris, die in Nederland al zijn steentje heeft bijgedragen aan de partyscene, met optredens op feesten en festivals als Rockit Open Air, Amsterdam Dance Event, TWSTd Queensday en zijn eigen Kobyashi avonden in de Winkel van Sinkel en Pakhuis Wilhelmina.
Escape Studio
Bonne Aparte www.myspace.com/bonneaparte

De line up van Spectrum is uiteraard niet compleet zonder wat live inbreng. Bonne Aparte is een chaotische indie rock band, bestaand uit zes energieke jonge honden, die met een ongekende partij van gitaren, drums, synths en percussie een muur van geluid weten te produceren maar daarnaast zeer melodieuze songs ertussen weten te smeden. Zo weten ze elke zaal op z’n kop zetten en laaiend enthousiast achter te laten. Hun eerste cd is net uit, en dus is het een must om deze band exclusief te komen checken in Amsterdam op 4 juli.

Kortom, wil jij weten wat er in Engeland leeft qua dance op dit moment, zorg dat je erbij bent. Deze avond, met een zeer gevarieerde line up van Engelse helden, een originele locatie, plus vanzelfsprekend enkele pints of lager, staat immers garant voor een niet-te-missen avondje tjokvol kwaliteits muziek.

Kobyashi presents Spectrum
Vrijdag 4 juli 2008
Escape Studio
Ingang achterzijde: Amstel 70, Amsterdam
Tijden: 23.00 – 05.00
Entree: 8,- met flyer, 10,- zonder
Line up:
DJ Hal (Intec/UK)
Pete Jordan (Spectrum/UK)
Bonne Aparte (Live)
Jeremy Norris (Kobyashi)
www.spectrum48k.com
www.myspace.com/spectrum48k
www.myspace.com/kobyashi
www.escape.nl


DJ Hal & Joe B - Down To Da Beat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws