Joy Division op Behind the Skreen

Partyscene Redactie | 27 mei 2008
headlines

Check de roots van de dance en new wave op de tweede editie van Behind the Skreen.

Op zaterdag 31 mei vindt de tweede editie plaats van de Behind the Skreen filmavond. De avond richt zich op muziekgerelateerde films, arthouse pareltjes en zelfs televisie series. De vertoonde films of series gaan veelal terug naar de basis waar dance en aanverwante muziek ooit begonnen. Tijdens de eerste editie ging men terug naar de Braziliaanse dansmuziek en deze keer is de new wave aan de beurt, waar genres als electro uit putten. Een van de bands die gezichtsbepalend waren, was Joy Division. Zaterdag wordt dan ook de documentaire Joy Division getoond.  

joy division

In de documentaire wordt door middel van archiefbeelden plus recente interviews met voormalige bandleden en mensen uit hun directe omgeving het verhaal verteld van de invloedrijke groep uit Manchester. De documentaire is een goede aanvulling op de ‘biopic’ Control van Anton Corbijn, die afgelopen najaar in première ging. Regisseur Grant Gee zal tijdens Behind the Skreen aanwezig zijn, om na afloop vragen te beantwoorden. Joy Division stopte na het tweede album, omdat zanger Ian Curtis zichzelf ophing. De achtergebleven groepsleden gingen verder onder de naam New Order en ontwikkelden zich tot danspioniers.

Behind the Skreen vindt plaats in K-Space Amsterdam, een bijzondere plek: naast lifestyle showroom en creative office van K-Swiss is het tevens expositieruimte en een creatief platform. De avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Even wat diepgang voor het stappen. De documentaire is op 8 mei uitgebracht door A-Film op dvd. Partyscene mag drie exemplaren weggeven. Winnen doe je hier.

Check ook www.kspace.tv.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws