Interview met James Nidecker

Partyscene Redactie | 9 mei 2008
headlines

We kregen het volgende bericht binnen: Wil je ook een rol in de opname van onze officiële videoclip van A simple life tijdens Awakenings morgen in de Maassilo, Rotterdam? Film en/of fotografeer dan de dj set (22.30 - 00.30) van James Nidecker en Vincent de Wit en upload deze via een upload website en zij kiezen de leukste filmpjes en beelden om in de videoclip te verwerken. Bij ieder filmpje of foto welke in de clip verschijnt zal ook jouw naam vermeld worden zodat het een clip wordt die voor en door techno fans is gemaakt!

We vroegen James wat vragen over deze geinige actie.

Tekst: Frank Böhm

Wie kwam er op het idee om zo’n clip te maken?

Ik zie heel geregeld op Youtube filmpjes van mezelf terug van avonden waar ik zelf niet doorhad dat ik gefilmd werd. Het leek mij een mooi gegeven om vanuit die gedachte een clip te maken waarbij het publiek vanuit verschillende invalshoeken beelden aanlevert, gefilmd met je mobiel of digitale camera en van ranzige mobiele filmpjes tot superscherpe 10 megapixel opnamen.

james en vincent

Wat vond organisator Rocco van het idee voor op zijn feest?

We hebben vooral met Maarten van Awakenings contact gehad over techniek en uitvoering en ook met de VJ van Awakenings. Alles van Awakenings gaat overigens via Rocco en dat was verder cool. Vooral technisch moeten we een aantal dingen heel strak regelen voor de avond maar dat is gelukt dus ik ben ook heel benieuwd wat het resultaat zal worden. Rocco willen we overigens wel in de video hebben omdat we al jaren fan van Awakenings zijn en hij absoluut een mijpaal in Nederland is. We schieten ook nog een korte ‘behind the scenes’ dus dat zal wel goed komen morgenavond.

Zal de kwaliteit van de ingestuurde (mobieltjes)videos wel voldoende zijn?

Haha, dat wordt nog wel een verrassing maar voor dit concept is het juist belangrijk dat het contrast tussen de verschillende media heel groot is. Natuurlijk zijn de VJ's en beeldbewerkers die de clip straks gaan editen ook heel belangrijk en wat zij met de beelden en de vorm gaan doen zorgt dat het geen suffe freakshow aan filmpjes wordt.

Wat verwacht je er zelf van?

We hebben veel leuke mensen gemobiliseerd om op de avond zelf te filmen en ik merk aan de reacties via Hyves dat een hoop mensen het een cool idee vinden om mee te werken en hun naam terug te zien in een videoclip van een feest waar ze zelf waren. We willen niet zomaar wat coole bling-bling beelden bij elkaar proppen en het een clip noemen, we willen iets dynamisch tussen publiek en artiest en we hebben nu al veel lol gehad tijdens het uitwerken en bedenken van alles.

Check de track A simple life vast op www.asimplelife.nl

James Nidecker aan het werk in Haarlem

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws