Joel Mull op Rekord3r as. zaterdag 19 april

Partyscene Redactie | 16 april 2008
headlines

Alsof het allemaal nog niet genoeg is, zal het Rekord3r circus na het geslaagde mini festival in Amsterdam dit weekend verhuizen naar Utrecht. Vergeet de wildparken in donker Afrika: zaterdag 19 april aanstaande zullen de Zweedse techno held Joel Mull en Nederlands technotrots Secret Cinema je op een bijzonder beestachtige techno safari meenemen.

Rekord3r is er maar druk mee, want na het mini indoor festival 1 + 1 = 3, wat afgelopen weekend in Amsterdam plaatsvond, is het weer tijd voor een Utrechtse editie van dit feest. Deze keer geen festival maar een ouderwetse editie van Rekord3r met eigentijdse elektronische muziek. Na de uitverkochte vorige editie in de Poema met Petter is er nu een andere Zweed als headliner van de avond: Joel Mull.

Hij was er vroeg bij, kreeg op z’n zesde reeds zijn eerste synthesizer, en leerde op klassieke wijze componeren in zijn pubertijd. Daarmee was de basis gelegd voor de muzikale carrière van Joel Mull. Nadat hij Kraftwerk en Depeche Mode had gehoord wist hij welke kant hij op wilde gaan. En toen hij in 1991 op een illegale rave belandde viel alles helemaal op zijn plek: techno was de nieuwe passie van Joel. Adam Beyer leerde hem vervolgens draaien tijdens hun gezamelijke lunchpauzes op school. 

Na zijn eerste release in 1996 is het voor deze Zweed vervolgens hard gegaan. Met releases op Cocoon, Harthouse Mannheim en zijn eigen label Inside Records produceert hij met zijn oude leraar Adam Beyer ook wel eens als het duo Safety Session. Zijn Nederlandse debuut maakte hij ooit in Michel de Hey’s basement, “Future” in Nighttown. Aan Rekord3r de eer om hem weer naar Nederland te halen voor een avond frisse en beestachtige techno!
Rekord3r
Een andere held die deze avond aan zal doen is Secret Cinema. Deze stevige steunpilaar van de Nederlandse techno scene staat met “Secret Cinema Invites” tour weer helemaal in de picture. Naast samenwerken met Michel de Hey heeft Secret Cinema ook verschillende awards in de dance scene gewonnen. Met de livesets die al hij sinds 1993 verzorgt, staat Rekord3r dan ook weer een flinke portie stevige techno kwaliteit te wachten.

Om de avond nog beter te maken zal ook wereldreiziger Reece zich van zijn beste kant laten horen. Met een fijne mix van house en tech-house heeft hij zijn kunsten al eerder vertoond in landen zoals Ibiza en Mexico. Nederlanders zullen hem herkennen van onder andere Need4Beat, Innercity en Stereohead. Afgelopen week is zijn eerste release genaamd “Cola Cola” uitgekomen op Wasted Records.

Ook resident Wouter de Moor zal zijn slag weer slaan met een opzwepende set. Deze steeds vaker geboekte dj is ook druk met produceren. Zo zal hij op Rekorder live op Koninginnenacht op het Amsterdamse Amstelveld voor het eerst een live set het publiek inknallen.

De Utrechtse Rekord3r bezoekers kunnen zich dus opmaken voor een grote, wilde trektocht door de jungle waarbij wilde beesten, lianen en trommels niet ontbreken.

De avond zal beginnen op zaterdag 19 april om 23.00 uur in Club Poema en heeft zoals gewoonlijk geen specifieke eindtijd. Deuren zullen tot laat open blijven zodat dit ook als afterparty kan worden gezien voor andere feesten. Kaarten zijn slechts €9,99 in de voorverkoop en €14,99 aan de deur. Voorverkoop via www.rekorder.nl en www.beatfreax.com.  

Om te zien hoe het Rekord3r en Vs. Ensemble 1+1=3 festival was, klik hier voor een filmpje!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws