Absolutely Stereo wel door in 2008

Partyscene Redactie | 27 november 2007
headlines

Eerder meldden wij dat Absolutely Stereo gaat stoppen, maar wat blijkt, dat is helemaal niet zo.

Vorige week kon je hier op Partyscene lezen dat Absolutely Stereo, het concept van Miss Monica, er mee gaat stoppen en dat de allerlaatste editie plaats vindt op zaterdag 15 december. Op de burelen van Partyscene ontvingen we echter zojuist een mailtje van Monica, die dat met klem ontkrachtte. “Het is zeker niet mijn beslissing om te stoppen met Absolutely Stereo, en sterker nog, ik wil in 2008 doorgaan met AS.” We mailden haar even terug.

Gaat Absolutely Stereo nu wel of niet stoppen? Wat is er aan de hand?

Monica: “Niet. Helaas zijn de producent (MAW Party) en ik op een meningsverschil gekomen, wat nu aardig uit de hand gelopen is en een duidelijke patstelling is geworden.”

absolutely stereo

Hoe is dat gebeurd?

Monica: “Absolutely Stereo is mijn zielenkindje, dé Miss Monica avond in Rotterdam. Ik heb begin 2005 MAW Party benaderd en gevraagd of ze de productie wilden doen van mijn vaste maandelijkse clubavond. Zogezegd en zogedaan, met de toestemming van MAW Party aan mij, dat de door mij verzonnen naam en logo Absolutely Stereo, altijd van mij is en zou blijven. Na 1,5 jaar met veel plezier mijn clubavond te hebben gedaan, merkte ik dat MAW steeds meer de bekende dj's met de makkelijkere sounds wilde programmeren en kreeg ik steeds minder inspraak in de programmering. Toen mijn inspraak naar het nulpunt was gezakt, ben ik op mijn strepen gaan staan, en heb ik gezegd dat ik alleen door wilde met AS als we in 2008 een bepaalde line-up zouden programmeren. Daar heeft MAW toen voor bedankt en heeft besloten toen te stoppen. Het was dus niet mijn keus om te stoppen. Ik ben nog niet klaar met Absolutely Stereo.”   

Hoe zie jij de toekomst dan van AS?

Monica: “De toekomst zie ik voor mij dat Absolutely Stereo wordt voortgezet. Er wordt op dit moment hard gewerkt om dat mogelijk te maken. Miss Bunty en ik treden ook op onder de noemer Absolutely Stereo, alszijnde "de act". Het is alleen erg jammer dat MAW Party, die besloten heeft te stoppen met Absolutely Stereo, nu ineens moeilijk tegen mij gaat doen, nu ze er lucht van hebben gekregen dat ik doorga. Maar ik laat niets of niemand in mijn weg staan om door te gaan.”

De volgende editie van Absolutely Stereo vindt plaats op 15 december in de Off_Corso in Rotterdam.

Check ook www.absolutelystereo.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws