Party blog: Relive [zaterdag 19 september]

Lucas Boon | 21 september 2015
party reports


Party: Relive
Locatie: Leerfabriek, Oisterwijk
Line-up: Psyko Punkz, Josh & Wesz, Scope DJ, NSCLT, The Z, Jones, Authentic en MC DV8
Datum: zaterdag 19 september 2015
Naam blogger: Wouter de Vink

Reverze bass, catchy vocals en die typische kicks van vroeger; de echte hardstyle-liefhebbers weten waar we het over hebben! ‘Die goede oude tijd mag zeker wel eens herbeleefd worden’, moeten de mensen van Intents Festival hebben gedacht. Nadat deze muziekstijl een eigen stage kreeg op het Brabantse festival afgelopen zomer konden ze echt niet een heel jaar wachten. Zo werd de eerste editie van de indoor-versie van Relive geboren!

Even de feitjes op een rijtje: deze eerste editie was op de dag zelf uitverkocht, dus de Leerfabriek in Oisterwijk kon een volle bak verwachten. Een niet al te grote industriële locatie, die eigenlijk niet eens zoveel man kan faciliteren. Dat heeft echter wel zo zijn charmes, al helemaal bij een avondje waar de muziek centraal staat. Verwacht geen decoratie van de bovenste plank en allerlei toeters en bellen, maar gewoon een gezellig feestje dat van alles een beetje heeft. En daar betaal je slechts twee tientjes voor.

Het draaide dus allemaal om de hardstyle uit 2005 tot 2011. Host van de avond, MC DV8, hebben we denk ik wel tien keer iets in de trant van ‘Kennen jullie deze nog nog nog?’ horen zeggen. Dat had wel honderd keer gemogen, want het ene na het andere hitje kwam voorbij. ‘Make It Loud’, ‘Music Made Addict’, noem ze maar op! We hebben nog nooit zo vaak het publiek boven de muziek uit horen meezingen.

Met de sfeer zat het dus wel goed. Omdat het bij de meeste nummers écht lang geleden is dat we deze hebben gehoord, weet je simpelweg te tracktitel niet meer. Maar toch zijn deze nummers in het achterhoofd blijven hangen bij het publiek. Dat merkte je vooral goed bij de opening van de set van Jones. Niemand die wist hoe de eerste track heette, maar toch kon iedereen meedoen en de handjes in de lucht steken. En zo volgden er nog vele momentjes naarmate de avond ten einde liep.

Conclusie

Eerlijk is eerlijk, het was meer een écht avondje stappen dan een heus festival. De locatie barstte uit zijn voegen: zo was de stage niet al te indrukwekkend en de rijen voor de (vrouwen)wc’s waren eindeloos. Maar dit is allemaal niet zo erg, want de sets van onder andere Noisecult, Scope DJ, The Z. en Jones waren stuk voor stuk klasse. Dikke prima! De kudo’s gaan ook uit naar de barvoorziening. Drie gigantische bars met eindeloze mogelijkheden; net als in de kroeg. Gisteren was dat een groot pluspunt (vodka-cola, vodka cola!), al hebben we vandaag daar wat meer moeite mee...

Plus

  • De sfeer die in de Leerfabriek hing was ongekend
  • Heerlijke sets, die maar weer eens onderstreepten dat de hardstyle van ‘vroeger’ echt vet was
  • Gratis parkeren, waar zien we dat tegenwoordig nog?
  • Ontzettend groot drankassortiment, je kon er nog net geen borrels en cocktails halen

Min

  • Het geluid en de aankleding had beter gemogen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws