PS interview: Monika Kruse

Partyscene Redactie | 13 juli 2007
headlines

Monika Kruse is de koningin van de Duitse dance. De laatste jaren is haar stijl meer gedraaid naar minimal, acid en electro, maar ook de technobommen weten nog feilloos de weg naar haar mixer te vinden. Zaterdag draait ze op Dance Valley.

 

monika kruseOmschrijf jezelf in vijf woorden…

Monika: “Dat is moeilijk. Muziekjunkie, lachend, gek, verstandig en natuurliefhebber.”

Waar ging je als tiener uit en naar welke muziek luisterde je?

Monika: “Ik luisterde veel naar zwarte muziek, hiphop, funk, soul en een beetje pop. Ik ging naar clubs in München en heb veel concerten gezien. Bijna iedere week.”

Wanneer ben je begonnen met draaien en produceren en waarom?

Monika: “Ik ben zestien jaar geleden begonnen met draaien en met produceren ongeveer elf jaar geleden.”

Welke baan had je voordat je dat ging doen?

Monika: “Ik heb sociologie gestudeerd. Daarvoor heb ik bij een grote platenmaatschappij gewerkt. Daarnaast heb ik nog verschillende baantjes gehad, zoals  modellenwerk, om mijn platen en huur te kunnen betalen.”

Hoe zou je je muziek omschrijven?

Monika: “Het is een mix van minimal, electro en funky techno. Ik hou ervan om verschillende stijlen te mixen, omdat ik het saai vind om slechts één stijl te draaien. Er is zoveel goede elektronische muziek, en daarom wil ik meerdere stijlen presenteren. Het is voor mij heel belangrijk dat mensen op de dansvloer lachen.”

Hoe vaak heb je al op Dance Valley gedraaid?

Monika: “Twaalf keer.”

Met welke producer zou je graag een plaat maken en waarom?

Monika: “Er zijn zoveel producers die ik goed vind, maar het is voor mij heel belangrijk dat er een persoonlijke klik is. Martin Buttrich is een fantastische producer, hij doet al die Loco Dice en Timo Maas tracks. Trentemøller is ook heel interessant en, en en…”

monika kruse

Wat zijn je plannen voor de rest van het jaar?

Monika: “Mijn nieuwe plaat GTMK (Gregor Tresher & Monika Kruse) is net uit op mijn label Terminal M. In september komt er nog een release van Gregor en mij, op het Nederlandse label Intacto. En ik ga weer de studio in om aan mijn nieuwe album te werken, dat later dit jaar uit moet komen. Daarnaast draai ik over de hele wereld.”

Wat is je meest speciale Dance Valley moment?

Monika: “Het leuke publiek en de goede sfeer.”

Als je een feest mocht geven, zelfs al zou het onmogelijk zijn, hoe zou dat er uit zien?

Monika: “Ik zou een feest geven in de Atacama woestijn in Chili. Of in de ijsbergen van IJsland. Die plekken hebben me geïnspireerd. Er zouden op zijn minst vier verdiepingen zijn. Minimale techno met Richie Hawtin en Luciano, house en electro met Michel de Hey, Shinedoe, Karotte, Gregor Tresher en mezelf en nog meer techno, met Carl Cox, Joris Voorn en Laurent Garnier. En een Chill area, met Mixmaster Morris en The Orb. Maar er zijn zoveel goede artiesten dat het moeilijk is er slechts een paar te noemen.”

Partyscene doet uitgebreid verslag van Dance Valley.

Surf ook naar www.dancevalley.com.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws