Uitgebreid genieten op het Dour festival

Partyscene Redactie | 22 juni 2007
headlines

Dour festival

In 2007 viert Dour Festival zijn negentiende verjaardag. Langer, gezelliger, gevarieerder; nergens zoveel muziek, goedkoper... Het festival staat met stip genoteerd in de hitlist van duizenden Europese festivalgangers die op zoek zijn naar open ruimtes, feest, dromen, vakantie en tolerantie.

Net zoals elk jaar vindt Dour Festival plaats aan de voet van de terrils, op de Plaine de la Machine à Feu. Dour ligt op een steenworp van de Franse grens en amper een uur rijden van Brugge, Gent en Brussel. Gedurende 4 dagen zullen meer dan 200 groepen van alle continenten (32 verschillende nationaliteiten in 2006) één van de zes podia beklimmen. Een stevig en eclectisch programma, met een unieke mengeling van gevestigde waarden en boeiende ontdekkingen in alle muzikale stijlen én met veel Belgische acts.

In 2006 mocht Dour Festival voor het tweede opeenvolgende jaar het bordje uitverkocht bovenhalen. Op vier dagen tijd kwamen in totaal 134 000 festivalgangers opdagen. Het zal dit jaar ongetwijfeld weer gezellig druk bezocht worden, want de line up liegt er niet om met namen als Agoria, Goldie, Grooverider, Tiefschwarz, Swayzak, Dave Clarke, Digitalism, Motor, Simian Mobile Disco, Technasia, Blackstrobe, Alexander Technique & Princess Superstar, Justice, Terence Fixmer, Vitalic, Autechre en Opgezwolle.

Het feest is van donderdag 12 juli tot en met zondag 15 juli en loopt elke dag van 11 uur 's middags tot 5 uur 's morgens. Partyscene mag drie keer twee 4-dagen tickets weggeven. Kijk voor meer info op www.dourfestival.be/nl

Hier vind je veel meer Europese festivals.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws