Alrt Third Edition met Zombie Nation

Partyscene Redactie | 10 mei 2007
headlines

ALRT is een nieuwe dance avond in de Effenaar in Eindhoven. De eerste twee edities waren een groot succes en inmiddels staat de derde voor de deur. Hoofdgast is Zombie Nation.

De ALRT op 3 februari was uitverkocht. Een dikke rij bezoekers stond nog te wachten buiten de Effenaar, in de hoop dat wat mensen vroegtijdig naar huis gingen, want iemand er uit is iemand er in. In korte tijd heeft ALRT een solide basis opgebouwd en zich bewezen als een goed feest, waar de indrukwekkende entourage en vooral ook de festivalsfeer absoluut debet aan zijn. Niet verwonderlijk dus dat het concept, dat een keer of vier per jaar plaats vindt, verder gaat. De derde editie wordt gehouden op zaterdag 2 juni.

zombie nation

Met zijn nummer Kernkraft 400 domineerde de Duitse producer Florian Senfter a.k.a. Zombie Nation eind jaren negentig de hitlijsten. Het bijna trancy nummer is niet geheel representatief voor de rest van zijn muziek, maar zette hem wel ineens dik op de kaart. Als Zombie Nation treedt hij alleen live op. Het zijn zinderende live show, waarbij hij veel improviseert en waarbij de vette subbassen en computerbeats bezit nemen van je lichaam. De Duitser is ook nog bekend onder zijn alias John Starlight, waarmee hij zich meer op de underground richt.

Zombie Nation komt niet alleen. Ook uit Duitsland komt Boys Noize, waar de Duitse producer Alexander Ridha schuil achter gaat. Zijn stevig rockende electro komt op ALRT prima tot zijn recht. De man maakte al remixen op voor Depeche Mode, Tiga, Kaiser Chiefs en, daar is hij weer, John Starlight. Daarnaast runt hij zijn eigen Boys Noize label. Het feest wordt afgetrapt door Hank Long, die met zijn electropunktechousedisco de zaal al in feeststemming zal brengen. Zet je alarm op 2 juni, 23.00, de laatste ALRT vóór het festivalseizoen straks losbarst. Kaarten kosten 12 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur.   

Meer info vind je op www.alrt.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws