Actiegroep: Het moet eens afgelopen zijn met vroeg opstaan

Partyscene Redactie | 13 april 2007
headlines

Goed nieuws voor de partypeople in Denemarken: in dit land is een actiegroep opgericht waarin mensen zich verenigen die een hekel hebben aan vroeg opstaan. Idee voor Nederland?
Wekkers zuigen
De groep noemt zichzelf de B-Maatschappij, aangezien de vroege vogels, waaronder bijvoorbeeld boeren, zich de A-maatschappij noemen. De B-maatschappij vraagt zich af waarom we de hele week zo vroeg moeten opstaan. Volgens hen is dit hopeloos ouderwets, het stamt namelijk nog uit de tijd dat boeren gewekt werden door hun kraaiende hanen, vroeg uit de veren gingen, waarna ze de dieren gingen voeren. Aangezien nog slechts vijf procent van de inwoners van Denemarken de kost verdient op de boerderij, zou er voor de rest van de bevolking geen enkele reden meer zijn om zo vroeg op te staan.

Dit idee lijkt aan te slaan, want de belangstelling voor de B-maatschappij is erg groot. Zo hebben al diverse bedrijven en scholen hun werktijden aangepast. Eén school geeft zelfs de leerlingen die liever langer op bed blijven liggen de kans om 's middags met de lessen te beginnen. En zelfs de Deense minister van gezinszaken Carina Christensen heeft instemmend op de actie gereageerd. Als we ons leven niet meer laten leiden door de wekker, wordt de mensheid er een stuk vrolijker van, zo redeneert zij.

Dat klinkt goed! Zou dit in Nederland ook niet ingevoerd kunnen worden? Lekker stappen door de week en de volgende dan niet om 09.00 al op je werk te hoeven verschijnen. Ideaal! Je kan vast een begin maken door je hier aan te sluiten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws