Dancetour 2007

Partyscene Redactie | 5 april 2007
headlines

Ook dit jaar is er weer een Dancetour. Het concept is simpel. Top dj´s draaien overdag op een centrale locatie in een stad. Headliners dit jaar zijn Marco V en Ferry Corsten.

Als grote trekkers heeft de organisatie van Dancetour dit jaar gekozen voor twee Nederlandse dj´s die niet zo heel vaak in ons land draaien: Marco V en Ferry Corsten. Beide dj´s hebben met 2006 een succesvol jaar achter de rug. Zo heeft Ferry Amerika veroverd. Zijn album L.E.F. belandde in de USA op de hoogste positie in de dance download charts en eindigde het in de top 10 van best verkopende dance albums van dat jaar. Binnenkort komt de dj dan ook heel toepasselijk met zijn nieuwe compilatie Passport: United States of America. Sinds kort is hij ambassadeur van Kidsrights, het goede doel dat door Dancetour wordt ondersteund.

marco v

Ook Marco V had een fijn jaar. Zijn V-Sound wordt steeds populairder en hij scoorde in de UK een dikke hit met False Light, afkomstig van zijn succesvolle album 200V. Deze zomer komt de dj alweer met Combi:Nations 3. De eerste twee delen van die serie waren al een groot succes. Naast deze twee dj’s zijn afwisselend onder meer DJ Jean, Benny Rodriques, Bart Claessen, Ronald van Gelderen, Menno de Jong en Benjamin Bates achter de decks van Dancetour 2007 te zien.   

Doel van Dancetour is om mensen in het centrum van hun eigen stad gratis te laten genieten van top dj´s. Het festijn reist rond langs de volgende steden:

Dordrecht: 30 april 

Lelystad: 17 mei

Breda: 27 mei

Maastricht: 2 juni

Leeuwarden: 1 juli

Goes: 29 juli

Apeldoorn: 5 augustus

Eindhoven: 19 augustus

Doetinchem: 30 augustus

Dancetour betrekt veel jongeren door middel van participatieprojecten bij het evenement. Daarnaast wordt intensief samengewerkt met de betrokken gemeenten. Studenten van het plaatselijke ROC of HBO organiseren een DJ workshop zowel op het evenement als op locaties van hun school. Jong dj-talent uit de regio krijgt, door middel van een dj contest op de site van Dancetour voorafgaand aan elk evenement, de kans om op te treden tijdens een Dancetour evenement. De verwachting is dat Dancetour deze zomer ruim 150.000 bezoekers trekt.   

   

Meer info vind je op www.dancetour.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws