Revu\'s Nachttempel: Doornroosje

Partyscene Redactie | 22 maart 2007
headlines

Nieuwe Revu zoekt een opvolger voor Las Palmas (Rotterdam), voor Paard van Troje (Den Haag), voor Doornroosje (Nijmegen). Deze clubs wonnen de Nachttempel Verkiezing de afgelopen edities. Voor 2007 zijn de volgende 8 clubs genomineerd: 11,
Doornroosje, Effenaar, Off-Corso, Paard van Troje, Panama, Patronaat enWinkel van Sinkel. Partyscene.nl voelt deze week alle acht genomineerden aan de tand. Darko Esser, programmeur van Doornroosje, de winnaar van vorig jaar, geeft zijn mening.

picture

Waarom zouden bezoekers juist op jullie club te stemmen?

Darko: Omdat Doornroosje een kleine, gezellige club is met een intieme sfeer, waar je jezelf kunt zijn en op muziek uit je dak kunt gaan, die niet de standaard is in de dancescene. Als dat je ding is natuurlijk.

Op welke club zou je zelf stemmen (m.u..v. Doornroosje natuurlijk)?

Darko: 11 in Amsterdam, om precies dezelfde redenen als bij vraag 1.

Hebben jullie al plannen voor het overwinningfeest?

Darko: Laten we niet te veel op de zaken vooruit lopen ;-)

Mochten jullie een ongelimiteerd budget hebben, wat zouden jullie dan aanpassen aan jullie locatie?

Darko: Als het om de huidige locatie gaan, dan zouden wij de grote zaal hoger maken, zodat wij gemakkelijker beelden kunnen projecteren, het entreegebied ruimer maken en de toiletten aanpassen. Verder zijn wij bij Doornroosje tevreden met de huidige situatie.

Indien het niet locatiegebonden is, dan is nieuwbouw verreweg de beste optie. Hoe leuk, intiem en sfeervol Doornroosje op de huidige plek ook is, ik ben me dondersgoed bewust van de beperkingen van de locatie op onder andere logistiek gebied. In dat geval zou ik een sfeervol gebouw, waarin de intimiteit van het huidige Doornroosje zoveel mogelijk intact blijft, laten bouwen. Die locatie moet voldoen aan de eisen van deze tijd en moet het voor ons mogelijk maken ambities te kunnen waarmaken, waar wij nu geen gelegenheid voor hebben.

picture

Interessanter dan “de poppodium vs commerciële club discussie” lijkt de vraag of een prijs voor Beste Club nog wel op zijn plaats is anno 2007. Zijn het niet de partyorganisaties die bepalen hoe de sfeer, de muziek en de aankleding van een club is, en daarmee een grotere stempel op het nachtleven drukken dan een club zelf?

Darko: Het wordt (zoals altijd) heel zwart wit gesteld. Zo simpel ligt het mijns inziens niet. Allereerst verschilt het beleid in deze per club. Er zijn genoeg genomineerden die een 'in-house' programmeur hebben. Zij programmeren eigen concepten, bewaken de identiteit van de club en gaan samenwerkingsverbanden aan met derden die binnen de visie van de club vallen. Het is een wisselwerking, waarin beide partijen hun wensen en eisen op elkaar afstemmen. Je kunt daarom club en party organisatie niet zomaar loskoppelen van elkaar. Beide partijen zijn immers afhankelijk van elkaar en er is sprake van wederzijds belang.

Breng nu je stem uit op jouw favoriete club. Van 14 t/m 28 maart mag je één keer je stem uitbrengen per e-mail en/of sms. Door te stemmen steun je niet alleen jouw club, maar maak je ook kans op mooie prijzen.

Als je wilt stemmen per sms stuur dan de naam van jouw favoriete club naar 7111. Je ontvangt per uitgebrachte stem een bericht. Kosten 55 cent per ontvangen bericht plus de normale kosten voor het versturen van een SMS.

Je kunt ook online stemmen op: http://www.nieuwerevu.nl/nachttempel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws