Frans producers-duo [T]kl te gast bij The Infamous Mudclub

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Tijdens eerdere edities nodigden ze gastartiesten uit als Who made Who, Kate Wax, Drillem, Maurice Fulton, Nze en Kiki. Dit keer is het de beurt aan het Franse duo [T]kl.

[T]kl zijn de in Parijs wonende Julien Briffaz & Loc Le Guillou en samen produceren ze muziek in geheel eigen stijl. Een mix van rock, hip hop, house, electro en techno is wat je kan verwachten van dit vrolijke stel. Artiesten als Michael Mayer, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Agoria, Ivan Smagghe, The Hacker, Erol Alkan en Tiga behoren al tot de steeds groter wordende groep aanhangers. Met hun superkrachtige analoge live sets toeren ze de wereld rond en zijn graag geziene gasten bij beruchte clubs als Weekend in Berlijn en Fabric in London. [T]kl releast op het label Initial Cuts, een label dat in 2002 werd opgericht door een groep Parijze DJs en promoters.


[T]kl ...

Hosts Monica Electronica en Josz LeBon doen oude New Yorkse tijden herrijzen met hun maandelijkse vaste avond in 11, genaamd The Infamous Mudclub. Elke eerste vrijdag van de maand brengen de twee organisch electronische klanken varirend van underbelly electro, italo, twisted disco, nu beat, new wave en rock. Ook nodigen zij elke maand gasten voor een spetterend live optreden of dj set.
Monica Electronica en Josz LeBon opereren naast hun solo carierre onder de naam 'the Infamous Mudclub', een samenwerking wat leidt tot muziek producties met een eerste release op de 10daysoff compilatie in '05, de vaste Mudclub avond in 11 en de Mudclub feestjes buiten onze landgrenzen in o.a. Petrol in Antwerpen, Madame Jojo in London en met sinds kort een vaste avond in de Geroldstrasse in Zurich.

De naam Infamous Mudclub refereert aan de vroegere Mudclub in New York begin jaren'80, die aan het begin stond van een belangrijke periode in de dansmuziek. Een legendarische hang-out van artiesten als Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat die getuigen waren van revolutionaire optredens van onder andere Liquid Liquid en Brian Eno.

Vrijdag_2 maart
The Infamous Mudclub
Live: [T]kl (Initial Cuts, Paris)
DJs Monica Electronica, Josz LeBon
VJs Urbi et Orbi | Entre 12 euro | 11_ben_je_zelf pashouders 10 euro
[ur]www.myspace.com/djmonicaelectronica[/url]
www.myspace.com/joszlebon
www.myspace.com/nozecircus

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws