Reactie van Absolute Music op Ted’s aantijgingen

Partyscene Redactie | 26 januari 2007
headlines

Ted Langenbach beweerde afgelopen woensdag 24 januari in de Metro dat er in de dancescene geld witgewassen zou worden.

Tekst: Frank Böhm

Zo zei hij over het feest Absolute Music wat op 2 februari in de Maassilo gaat plaatsvinden: “Rijkeluiskindjes die met hun BMW de stad binnenrijden, Boy George in de Maassilo neerzetten, hun zakken vullen en vervolgens niets meer van zich laten horen.”
Absolute Music
Partyscene sprak de organisatie van Absolute Music over deze aantijgingen.

Wat vinden jullie van het Metro bericht over het witwassen van geld in de dancescene, dat als feit wordt geplaatst, terwijl het een mening is van Ted Langenbach?

In elke sector zijn er frisse en minder frisse elementen boven water te halen. Mocht de dancescene worden gebruikt voor witwassen van geld dan is dit heel vervelend, maar wij voelen ons hier niet door aangesproken. Wij starten groots op vrijdag 2 februari in de Maassilo, en pakken alles vanaf de eerste dag zeer professioneel aan, dus onze boekhouding is openbaar. Wij hebben niets te verbergen.

Wat vinden jullie van de uitspraken van Ted waarbij hij ook specifiek op jullie doelt?

Wij zijn blij dat er mensen zijn die geloven in de passie van muziek, willen werken aan vernieuwingen, hierin willen investeren en niet bang zijn om hierin een risico in te lopen. Wij zijn van mening dat er meer van deze mensen mogen komen, dat is namelijk een verrijking voor de uitgaanswereld. Absolute Music start met grote namen, zoals Boy George en Trentemoller, maar zijn niet van plan daarna niets meer van zich te laten horen.

Hierbij dan meteen een primeur, op zaterdag 14 april zal er een tweede Absolute Music worden georganiseerd. En ook hier zullen de namen van een zeer hoog niveau zijn. Wij gaan Ted in ieder geval uitnodigen en met alle egards behandelen. We hebben een zeer groot respect voor alles wat Ted voor Rotterdam en de uitgaanswereld heeft gedaan.

Wat zouden jullie van een keurmerk vinden voor party organisatoren, zoals voorgesteld door de PvdA?

Dat juichen we toe!

Interview met Nicole Hofman van Absolute Music
www.absolute-music.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws