PS Interview: Marco V

Partyscene Redactie | 17 november 2006
headlines

Marco V(erkuijlen) heeft onlangs de tweede editie van zijn mixalbum Combi:Nations gelanceerd. Deze keer geen 3 cd’s maar een dubbelalbum welke zijn sets goed weergeeft. Een gesprek met de nuchtere dj/producer uit Heeswijk-Dinther.

Tekst: Frank Böhm

Waar ging je als puber altijd uit?
Marco V
De San Fransisco bar, een lokale disco met een verlichte dansvloer, een hele happening in die tijd.

Waarom ben je gaan draaien?

Dat is simpel, omdat ik muziek gewoon te gek vond. Mijn eerste betaalde gig was op mijn 17e en ik ben begonnen toen ik een jaartje of 14 was.

Wat deed je hiervoor voor werk?

Ik ben service monteur geweest van fitness apparatuur maar ik leef nu ongeveer 10 jaar fulltime van de muziek.

Hoe ziet jouw week er gemiddeld uit?

Maandag tot donderdag of vrijdag (hangt er vanaf waar ik naar toe moet in het weekend) van 9 tot 6 in de studio, vrijdag en zaterdag draaien en zondag lekker relaxen.

Met zulke lange dagen in de studio en als dj op pad, ben je niet bang voor je gehoor?

Dat is iets waar ik erg mee bezig ben, ik heb niet zo lang geleden mijn oren laten testen en de uitslag was goed.

Wat vind je van het huidige party klimaat in Nederland?

Het ligt een beetje op zijn gat er zijn nog wel leuke plaatsen om te draaien maar veel minder dan voorheen.

Wat zijn de verschillen met vroeger dan?
Marco V
Volgens mij zijn er nog maar weinig organisaties in Nederland die het ook voor de ‘leuk’ doen en niet alleen voor het geld. In het buitenland kom ik nog regelmatig promoters tegen die het vooral voor de ‘leuk’ doen en dat betaalt zich gelijk uit in een goede sfeer.

Zijn er nog meer verschillen met draaien tussen Nederland en bijvoorbeeld de Verenigde Staten?

In de US zijn de mensen heel openminded en laten ze je lekker je gang gaan met draaien. Wat minder is dat de scene zo verschrikkelijk klein is in vergelijking met Europa zodat ze wat minder op de hoogte zijn van de muziek die hier leeft.

Hoe heb je de produceer kneepjes onder de knie gekregen?

Veel tijd in de studio doorbrengen en prutsen, het is de enige manier om het te leren. Er zijn volgens mij tegenwoordig wel opleidingen maar die kunnen je maar tot op een bepaalde hoogte helpen.

Hoe onderscheid jij jezelf, zowel als dj als producer?

Het gekke is dat ik dat helemaal niet doe, ik draai en maak wat ik leuk vindt en dat is toevallig net ff wat anders dan de meeste aan het doen zijn.

Hoe ben je met ooit met Benjamin Bates in contact gekomen?

Benjamin was mijn lightjockey in de tijd dat ik in de Danssalon in Eindhoven dj was. Ik had een plaatje gemaakt onder de naam Phoney Fables en dat was toevallig een van zijn favorieten. Benjamin speelde eerst in een bandje en liet me een paar demo’s horen, daarna besloten we om samen eens in de studio te gaan klooien en hij is nooit meer weg gegaan.

Welke producer vind je zelf erg goed?
Marco V
Eric Prydz. Call on me was niet echt mijn ding, maar de dingen die hij doet op zijn Pryda label zijn echt lekker, het knettert en het grooved als een gek en het klinkt ook nog eens top. Remy vindt ik ook nog steeds erg goed, echt een van de betere in Nederland maar toch zwaar ondergewaardeerd.

Met welke andere producer naast Benjamin zou je nog wel eens de studio in willen duiken?

Met iemand die totaal iets anders doet dan ik, een R&B producer of iemand die alleen met rock bezig is bijvorbeeld. In de dance zijn wel een aantal mensen die ik goed vindt, maar dan gaan we toch weer een plaat maken in zijn of mijn richting. Als er twee verschillende dance producers gaan samenwerken hoor ik altijd gelijk in welke studio het gemaakt is en dat zegt genoeg lijkt me.

Op welke plek op aarde zou je nog wel eens willen draaien?

Op de Malediven, op een lekker klein eilandje. Ga ik lekker freaken, er kan toch niemand van het eiland af haha!

Wat zijn jouw plannen de komende tijd?

Aan mijn nieuw artiesten album werken dat ergens aan het eind van volgend jaar uit moet komen.

Als je een droomfeest mocht geven, ongeacht de kosten of realiseerbaarheid, hoe zou dat eruit zien?

Dat zou dan op een strand moeten zijn in bijvoorbeeld Thailand of een ander lekker warm land met een mooi strand. Line up: Danny Howells, Benjamin Bates, Fatboy Slim and me myself and I. Het thema maakt me niet uit, dit is wel voldoende zo haha!

Marco draait morgen, zaterdag 18 november, in de 013 te Tilburg en 16 december in de Waerdse Tempel te Heerhugowaard. Meer informatie op www.marcov.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws