Gilles Peterson presents Brownswood Bubblers

Partyscene Redactie | 17 november 2006
music

Motown in Londen

Intro: Zijn nieuwe mixalbum Sunday Afternoon at Dingwalls, samengesteld met Patrick Forge, ligt nog geen maand in de winkel, of hij heeft alweer een nieuwe compilatie afgerond. Gilles Peterson kan er blijkbaar geen genoeg van krijgen.

Genre: Voornamelijk nu-soul, maar ook hiphop, latin en jazz.

Nu-soul-must-have!Bijzonderheden: Als muziekliefhebber kun je alleen maar dromen van het leven dat Gilles Peterson leidt. Hij reist de wereld rond om als dj het moderne soul-, jazz- en funkevangelie te verkondigen, stelt met de regelmaat van de klok de meest veelzijdige compilaties samen, host zijn eigen radioshow op de BBC en runt sinds kort weer een muzieklabel: Brownswood Recordings. Deze compilatie is een showcase van de artiesten die actief zijn in het bruine woud van Peterson. Eén van hen is de nu-soul-relevatie van Bristol: Ben Westbeech. Compleet met band maakte hij vorige week nog indruk in het Rotterdamse Rotown tijdens het REMF. ‘Nothing Else’ is één van die hoogtepunten van zijn aankomende album dat begin volgend jaar uitkomt op Brownswood. Nederlanders Benny Sings & The Rednose District tappen met het sferische ‘Miss Moral’ uit hetzelfde vaatje. De superfunky lage subbassen passen perfect bij de voor Benny zo kenmerkende zang - alsof ie de broer van Miss Fine uit The Nanny is. Daarmee komen we vanzelf bij de tergend trage maar o zo effectieve jazzy baslijnen in ‘I’m Fine’ van EricLau ft. Rahel. Ook zo’n nummer dat je op zondagmiddag met een glimlach van oor tot oor aanhoort tijdens de show van Gilles Peterson Worldwide op Arrow FM (geript van de BBC). Houd die show in de gaten, want om de drie, vier maanden staat Gilles Peterson Worldwide in het teken van Brownswood.

Hoogtepunt:Lastig, als je geen keuze kunt maken?

Dieptepunt: De bruine hoes met die lelijke witte sticker.

Bagger, twijfelgeval of aanrader? Aanrader. Ook al ga je elk weekend los op de trancebeats van Tiesto of de dijenkletsers van Jan Smit, deze selectie trekt iedereen.

Luister ook eens naar: Gilles Peterson back in Brazil

Tracklisting:
1. Shawn J Period - Places Everyone
2. Colonel Red - Blue Eye Blak
3. Simbad - Soul Fever
4. Benny Sings & Rednose - Distrikt Miss Moral
5. Tita Lima - A Conto do Samba
6. Nicole Willis & The Soul Investigators - Feeling Free
7. Ben Westbeech - Nothing Else
8. Iman - Who Was I Trying To Fool
9. Morgan feat. Steve Spacek - iiiiii
10. Ayak & First Man - Can We Go Back
11. Choklate - Heavy
12. Jose James - The Dreamer
13. Rahel & Eric Lau - Im Fine
14.
Yellowtail - Over It

Brownswood Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws