DJ Paul Jay draait alln jouw muziek

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Jouw persoonlijke muziekcatalogus zegt meer over jou dan de kleren die je koopt, de boeken die je leest of het kapsel dat je draagt: het zegt alles. DJ Paul Jay vertelt wie je bent.

Je playlist wordt ingescand bij de deur, als je die nog niet ge-upload hebt via www.paraplay.nl. Met de iPod playlists van de bezoekers worden op een immens scherm in de Grote Zaal verbanden gelegd, overeenkomsten onthuld en bezoekers bespeeld - die op hun beurt met elkaar spelen.


De top 50 van vaakst gespeelde nummers uit de playlists van aanwezigen wordt gedraaid en gemixt door DJ Paul Jay. Je verdient punten met je playlist, je kunt op nummers stemmen, elkaar sms-en en in contact komen met muzikaal gelijkgestemden. Uiteindelijk wint degene die de meeste muzikale matches heeft met andere bezoekers: een doorlopend entreebewijs voor Paradiso tot het eind van 2006!

ParaPlay is een avond die gaat over profiling, tagging en security. We maken je bewust van de invloed van het bestaan van jouw gegevenslichaam: de verzameling van gegevens over jezelf, die je al dan niet bewust afstaat, en die sneller over de wereld lijkt te reizen dan je fysieke lichaam. Tweehonderd bezoekers krijgen een zendertje en hun bewegingen door Paradiso worden gevolgd - hun gedragingen worden zichtbaar en zo worden ze gewezen op de schijnbaar triviale keuzes die men op zon avond maakt. Met een zeer bijzondere harp bespeel je zelf (met handschoenen aan!) projecties van bewakingsbeelden en geluidseffecten. Je ziet videos over de controlecultuur, over consumer profiling, surveillance en de impact van nieuwe technologien op identiteit en privacy. Lees meer over de projecten van kunstenaars die zich bezighouden met dit thema en over de TJ's (DJ's of Thoughts) die je op 26 oktober aantreft in Paradiso: www.paraplay.nl.

ParaPlay is de openingsavond van het Transito festival 2006, georganiseerd door de Leidsepleintheaters: www.leidsepleintheaters.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws