ExtremaMusic neemt Dilanta over

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het boekingskantoor van onder anderen Nuno Dos Santos, Lauhaus, Le Clic en Darko Esser is de aanvulling die ExtremaMusic compleet maakt, vertelt Music-directeur Roger Dassen.

Een jaar geleden richtte Adriaan Veldhuizen Dilanta Artist Management op, een boekingskantoor voor zowel Nederlandse als internationale DJs en producers. Dilanta Artist Management groeide binnen een jaar uit tot een succesvol boekingskantoor en vertegenwoordigt op dit moment Darko Esser, Nuno Dos Santos, Lauhaus, Le Clic, Quince, Kirk DeGiorgio en SCSI-9.

Het was een bewogen jaar, zowel voor Dilanta als voor haar artiesten. Zo tekende Nuno dos Santos samen met T.J. Kong bij het Duitse Compost Black label en draaide hij op drie verschillende dagen van het Lowlands 2006. Ook maakte hij zijn uitstekende reputatie waar op dertien andere zomerfestivals, waaronder Dancevalley, 05 Days Off, Extrema Outdoor en Mysteryland.

Darko Esser liet van zich horen op Audiomatique, het label van Steve Bug, en tekende bij Underwater. Een samenwerking met Benny Rodigues kwam terecht op het meest recente mixalbum van Underwater-oprichter Darren Emerson.

Binnenkort brengt Darko Esser een plaat uit op Josh Winks label Ovum. Ter promotie hiervan zal hij samen met Josh Wink draaien op het Ovum labelweekend, dat op 19 en 20 oktober zal worden gehouden en zich zowel in Nederland als Belgi afspeelt. Naast zijn activiteiten als DJ mocht Darko Esser als programmeur van poppodium Doornroosje dit jaar de Nachttempel Award in ontvangst nemen.

Ook voor Lauhaus was het een vruchtbaar jaar, met als belangrijkste wapenfeit zijn samenwerking met David Labeij onder de naam Polder. Hun plaat, die werd uitgebracht op Intacto, kreeg wereldwijd goede kritieken.
Naast zijn producersactiviteiten heeft Lauhaus gelukkig genoeg tijd gehad om te draaien: hij stond onder andere op Awakenings en op Lowlands. Ook organisatorisch is hij nog steeds actief: hij is mede-organisator van de succesvolle Traffic en Mono feesten, die plaatsvinden in topclubs als 11 en de Melkweg in Amsterdam en Doornroosje in Nijmegen.

Het drietal van Le Clic bracht het afgelopen jaar hun eerste plaat uit op Darko Essers label Wolfskuil. Le Clic, bestaande uit Julien Chaptal, Noah Pepper en Aron Friedman, was te zien in clubs en festivals door het hele land. Julien Chaptal tekende ook bij Remote Area, het label van Dylan Hermelijn, tevens de eigenaar van Intacto en 100% Pure.

Quince liet de technowereld zien wat hij in huis had met zijn No More Drama EP en America, beide uitgebracht op Delsin. Hij komt echter pas net op gang: in de nabije toekomst staan onder andere een release op Ovum op stapel.


Adriaan Veldhuizen is tevens voor de helft eigenaar van Full Spectrum, een Utrechts collectief dat de uitgaanswereld een gevarieerde mix van progressieve techno biedt. In september viert de organisatie haar tweejarig bestaan. In deze twee jaar organiseerde Full Spectrum feesten op 27 locaties in 11 steden en bracht artiesten als Michael Mayer, James Holden, Chris Liebing, Dominik Eulberg, Plump DJs en Robert Hood naar Nederland. De muziek blijft hierbij vaak niet alleen binnen de zaal, vele feesten werden al live uitgezonden op 3FM en Radio538.



Dilanta Artist Management heeft zich in een jaar tijd verzekerd van een solide basis om de komende jaren op voort te bouwen. Oprichter Adriaan Veldhuizen is ook samen met Dj Nuno dos Santos, bezig met het oprichten van een recordlabel. Verwacht wordt, dat Dilanta Kollektiv Recordings in 2007 het levenslicht ziet.

Komende ExtremaMusic-evenementen:
*19 oktober, ADE @ BG Amsterdam met o.a. Josh Wink, Darko Esser en Benny Rodrigues

*11 november, Knock-Out4 @ 013 Tilburg met o.a. Michel de Hey, Steve Rachmad en Tony Rohr

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws