Mp3-spelers uit de automaat

Partyscene Redactie | 13 oktober 2006
headlines

Naast je blikje cola en je dagelijkse Mars reep ook een nieuwe mp3-speler uit de automaat trekken op kantoor of school? Het kan binnenkort dankzij Philips.

Trek een mp3speler!Elektronicaconcern Philips binnen niet al te lange tijd batterijen, usb-sticks en oordopjes voor mp3-spelers in automaten gaan verkopen. Hiervoor is het elektronica concern een samenwerking aangegaan met de voedingsfabrikanten Masterfoods en Friesland Foods. De drie bedrijven willen in eerste instantie vijftig apparaten op plaatsen als scholen, ziekenhuizen, bedrijven en op treinstations plaatsen. De machines gaan dan naast de traditionele snacks en drinken ook een beperkt aantal producten van Philips aanbieden. Als dit aanslaat dan zal het aantal uitgebreid worden. In eerste instantie wil het bedrijf vooral hogescholen voorzien van batterijen of oortelefoontjes. De producten zullen maximaal 30 euro kosten en er kan betaald worden met o.a. de chipknip. Dat moet namelijk de beveiliging van de automaat ten goede komen.

De bedrijven hopen met de nieuwe automaat in te springen op de behoefte van de gemiddelde Nederlander. Tegenwoordig is de consument steeds meer onderweg en daarom wil hij altijd over veel zaken kunnen beschikken. Dus mochten je batterijen van je mp3-speler leeg zijn, dan kan je die 24 uur per dag onderweg kopen. In het buitenland komt het al vaker voor dat automaten niet slechts met snoep en frisdrank zijn gevuld, maar ook met non-food producten. In de Verenigde Staten worden bijvoorbeeld al iPods en Reebok sneakers op die manier verkocht.

www.philips.nl

Wat denk jij, top of flop?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws