Melkweg verbouwd

Partyscene Redactie | 20 september 2006
headlines

Melkweg

Toen is men namelijk begonnen met het afbreken van het jaren zestig gebouw aan de achterzijde van de oude Schouwburg. Vanaf oktober 2005 zal er worden gebouwd aan een nieuwe (theater)zaal tussen de Melkweg en de schouwburg in die naar verwachting in het maart 2008 klaar zal zijn.

Daarnaast zal de capaciteit van de zaal The Max van 1000 naar 1500 bezoekers gaan. De eerste twee maanden van 2007 is The Max daarom vanwege de verbouwing gesloten. Hij zal  in het voorjaar van 2007 opnieuw open gaan. De Oude Zaal blijft gewoon zoals ‘ie is.  

Het oorspronkelijke idee voor zo’n nieuwe zaal is afkomstig van Toneelgroep Amsterdam. Nadat in de loop der jaren allerlei mogelijke locaties in de stad de revue gepasseerd waren is in 1998 vanuit de Melkweg het idee ontwikkeld om deze zaal tussen de gebouwen van de Schouwburg en de Melkweg in te bouwen, waarbij deze gedeeltelijk over het dak van The Max, de grootste zaal van de Melkweg, heen steekt. Het motief van de Melkweg om zich met dit plan te bemoeien kwam voort uit de wens om de in 1995 geopende zaal The Max te vergroten en dat gaat nu inderdaad gebeuren. De bestaande zaal wordt met bijna tien meter verlengd in de richting van het Leidseplein. Het nieuwe deel wordt drie meter hoger dan het oude deel en krijgt geen pilaren. Bij concerten wordt de capaciteit aanzienlijk vergroot. Daarnaast kan in de nieuwe situatie het podium sterk vergroot worden waardoor er naast concerten ook andere programma’s kunnen plaatsvinden.

De nieuwe zaal wordt door de drie partners geprogrammeerd en zal niet alleen vanuit de Stadsschouwburg toegankelijk zijn, maar krijgt ook aan de Lijnbaansgracht een eigen ingang die voor de Melkweg programma’s gebruikt zal worden. Verder komt er binnendoor een verbinding voor bezoekers, waardoor het mogelijk wordt om manifestaties en festivals te organiseren waarbij alle zalen van zowel de Stadsschouwburg als de Melkweg gebruikt worden

Meer info vind je hier en op www.melkweg.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws