Matthew Dear te gast bij 11 tijdens 360

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het is niet de eerste keer dat deze Texaan zijn sound zal laten horen in 11, want vorig jaar mei stond hij samen met Magda tijdens Voltt special al eens in onze danstoren. Het dak ging er toen helemaal af en we verwachten met zijn optreden op 23 juni niks minder.

Hij was in zijn tiener jaren toen Matthew helemaal in de ban raakte van Detroit techno. Als student op the University of Michigan ontmoette hij toen Sam Valenti tijdens een feestje. Ze raakten aan de praat en richtten kort daarna het label Ghostly International op, waar Dear de eerste artiest was die tekende. Onder menig alter ego (False, Audion en Jabberjaw) heeft hij inmiddels al meerdere tracks uitgebracht bij labels als Perlon en Richie Hawtins Plus 8. Zijn muziek is eigenwijs, enerverend maar intelligent en met zijn debuut full-length album Leave Luck to Heaven dat in 2003 uitkwam zette hij de toon voor een meer menselijke vorm van dance. De lovende kritieken die hij ontving van gerenommeerde muziekbladen wereldwijd zoals Rolling Stone, XLR8R, Spin, The New York Times en Groove Magazine maken hem tot een veel besproken dj-producer onder de kenners, maar voor het publiek zijn het zijn floor-friendly mixen en groovy beats die het hem doen. Ongetwijfeld zal dat tijdens 360 niet anders zijn.


Matthew Dear

Hosts Nuno dos Santos en Patrice Bamel hebben geen introductie meer nodig want de twee 11 residents hebben hier al vele malen het publiek tot een zinderend hoogtepunt weten te krijgen en we vertrouwen ze ook op 23 juni die taak weer helemaal toe. Daarnaast zal Arnout Hulskamp op onze schermen een videoperformance weggeven en alvast een leuk vooruitzicht; De komende paar edities van 360 zullen er onder begeleiding van Beyond Expression gast vjs hun beeldkunsten vertonen.

Zaterdag_3 juni
360
Live: Matthew Dear (Spectral Sound/m_nus, Detroit)
DJs Nuno dos Santos, Patrice Bamel
OPEN WOUND videoperformance by Arnout Hulskamp
Entre 10 euro | 11_ben_je_zelf pashouders 8 euro
www.nunodossantos.nl
www.screenism.com
www.matthewdear.com

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws