Sziget Festival

Partyscene Redactie | 14 juni 2006
headlines

Sziget FestivalEen week lang, in de warmste maand van het jaar, verwacht het festival vele studenten en jonge volwassenen uit heel Europa, en uit vele andere delen van de wereld. Met ook dit jaar weer ongeveer 1000 verschillende acts, verdeeld over 60 podia. Maar Sziget is meer dan alleen een festival, maar het is een week lang kamperen op een prachtig eiland, waar naast de basis faciliteiten ook een postkantoor en een bank te vinden is.

Maar ook restaurants, kroegen, winkels, een zwembad en heel veel andere activiteiten die voor het nodige vermaak zullen zorgen. Sziget is eigenlijk niet voor een gat te vangen of in een hokje te stoppen, elk podium bied een bepaalde muziek/cultuur stroming aan. Zo zijn er o.a. podia voor mainstream muziek, metal, worldmusic, electric dance, alternative, blues en jazz.

Bezoekers kunnen ook genieten van dichters, en elke dag verschillende theater voorstellingen in de theater tent. Ook is er een museum met verschillende tentoonstellingen, lectuur lezingen en klassieke concerten. Voor ieder wat wils dus, en daarnaast relatief erg relaxte prijzen: halve liter pils voor bijvoorbeeld 1.50.

Ook de grote namen zijn vertegenwoordigd. Naast artiesten als Radiohead, Placebo, Guru’s Jazzmatazz en de Scissor Sisters zijn er ook veel dj’s te vinden. Naast bekende namen als Hernan Cattaneo, Carl Craig, The Orb, Coldcut, Mylo, Roger Sanchez en Tiefschwarz staat ook Ms Syche geprogrammeerd, en wel zaterdag 12 augustus om 20.00 in de Menduza arena.

Sziget Festival


Deze Haarlemse duizendpoot van Hongaarse afkomst organiseerde afgelopen vrijdag nog Woman Waves in het Patronaat. Hier trad ze voor het eerst op met haar eigen ontwikkelde live act Dansor. Dit is een pak dat haar bewegingen omzet in geluiden. Hierdoor zet ze al dansend de zaal in vuur en vlam! Zie voor meer info haar site: www.dansotron.com

Andere Nederlandse (live) inbreng is er o.a. van funkbrothers Kraak en Smaak en Relax. Meer info over dit zeer uitgebreide festival vind je op www.sziget.hu/festival_english

Partyscene zal ook in woord en beeld verslag doen. Hier vind je een report van afgelopen jaar. En morgenavond 15 juni kan je een voorproefje krijgen van dit festival, en wel in de Melkweg.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws