Party report: Last World Festival [12 juli 2014]

Steven Wiertz | 16 juli 2014
party reports


Wat: Last World 'The Settlement' Festival
Waar: Festivalweide Kristalpark, Lommel
Wanneer: 12 juli 2014
Reporter: Steven Wiertz
Line-up: o.a. Audiotricz, Atmozfears, B-Front, Digital Punk, D-Block & S-te-Fan, Isaac, Noisecontrollers, Wildstylez

Last World, een van de festivals dat reeds enkele jaren in België de hardere stijlen mag vertegenwoordigen. Deze editie van Last World is mijn eerste editie, mede dankzij de positieve reacties van mensen die voorgaande jaren aanwezig waren en de line-up besloot ik om maar eens de korte rit te maken naar Lommel, een plaatsje vlak over de grens van Nederland naar België bij Eindhoven. Het parkeren op locatie gaat vrij vlot, de parkeerplaats is ook maar een minuutje lopen van de ingang van het festival. Na een korte controle door de beveiliging staan we al vrij snel op het festivalterrein.

Geen groot festival, wel veel stages!

Vooraf viel me al op dat het festival maar liefst zeven stages heeft. Bij aankomst blijken deze ook niet bepaald klein te zijn. De mainstage is uiteraard de grootste stage waar een paar duizend feestgangers passen, de kleine stages schat ik op zo’n paar honderd maximaal. Voor een festival van een niet al te groot formaat is dat dus prima. Op de mainstage vind je vooral algemene en raw-hardstyle terug, op de Black Rock Desert stage hardcore. Desalniettemin bieden de kleine stages ook leuke namen, zo vond je op de Vulcano Valley stage onder andere Ruthless en Menthal Theo terug.

De versiering voor alle stages was redelijk fraai, het festivalterrein zag er ook goed verzorgd uit en in het midden was een afscheiding tussen feestgebied en een gedeelte met bankjes waar men eten kon krijgen. Een ding wat eenieder direct opviel, was dat er op het hele festival maar een WC-gedeelte was. Dat zorgde voor veel drukte. Later op de avond geurde het daar ook enorm en was de ondergrond nat.

Het hoogtepunt van de avond was de set van Digital Punk, waar de mainstage eerst nogal stilstond en niet echt hoogtepunten kende, maakte Digital Punk hier snel korte metten mee met tracks van bijvoorbeeld Showtek, 'FTS'. Ook DJ Isaac zette een sterke set neer met onder andere zijn eigen tracks ‘Digital Playground’ en ‘Groupie Love’. Over B-Front nog maar niet te spreken, hij zorgde er voor dat iedereen die nog kon staan de avond afsloot met een kreupel gevoel van het knallen. Hierna kwam nog This Is Hardcore, maar daarbij leek de mainstage toch qua aantal feestgangers te krimpen. Ook voor ons tijd om ons richting huis te begeven.

Kosten

Een ticket voor Last World scoorde je al voor €27,50. Wou je op het VIP deck kunnen bij de mainstage dan kon je een VIP-ticket aanschaffen voor €50,-. Per vier muntjes voor consumpties moest je €10,- neerleggen, een gemiddelde prijs. Fris zoals cola en sinas kostte een muntje, net zoals bier. Eten was wel aan de redelijk dure kant, voor een normale hamburger moest men 2,5 munt neerleggen. Voor een klein bakje friet 1,5.

Parkeren kon voor een tientje. De toiletbezoeken waren mogelijk door middel van een toiletbandje te kopen. Deze was te krijgen voor twee euro.

Conclusie

Last World Festival is geen hoogvlieger, maar dat hoeft het ook helemaal niet te zijn. Ik heb me prima vermaakt ondanks de kleine tegenvallers. Met onder andere een tweede toiletgedeelte en wat andere kleine verbeteringen ben ik er volgend jaar gewoon weer bij. De line-up was voor dit relatief kleine festival groots, de sets waren goed en ook over de visuals valt geen slecht woord te zeggen. Voor een festival met deze ticketprijzen kun je natuurlijk geen Defqon.1 verwachten, met dat in je achterhoofd valt er een leuke dag van te maken op Last World!

Pluspunten

  • Line-up
  • Goede sets
  • Fraai versierde stages

Minpunten

  • Drukte en stank bij toiletten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws