MONO @ Free Your Mind

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De U is in de maand! Dat betekent ook voor Mono een ontwaking uit een diepe winterslaap. Op wat uitstapjes naar de Panama na was er weinig te beleven op het Monofront. Maar deze zomer komt daar verandeirng in, te beginnen met een knallende stage op Free Your Mind festival! En dat is nog maar het begin...

Zaterdag is Mono te vinden op het gezelligste dancefestival van Nederland. Want Free Your Mind is het best bewaarde geheim van Oost-Nederland. Het evenement is gesitueerd aan de Rijnoever en trok vorig jaar een man of zevenduizend. Ook toen was Mono van de partij, met een fantastische stage onder de John Frost brug. Deze historische landmark bleek de ideale plaats voor een ondergrondse technovibe. Het podium was zon succes, dat zowel Mono als Free Your Mind besloten om deze editie nog knallender uit de hoek te komen.

Dit jaar heeft de organisatie besloten de artiest dichter bij het publiek te brengen. Vorig jaar stond de booth zo hoog, dat je de deejays bijna niet meer kon zien. Nu staan ze meer op ooghoogte en kijken ze je tegemoet als je het paadje naar de brug afwandelt. Met een line-up om je vingers bij af te likken is het de ganse dag gezelligheid troef onder die brug. Daar kun je vergif op innemen!

Want de dag ziet er als volgt uit: Phonocults Sander Baan bijt het ochtendspits af met een speciale minimal-mash-up-set. Daarna neemt Mono-resident Boris Werner het roer van hem over met een daverend klickhouse-offensief. Hij wordt gevolgd door Lauhaus, die ongetwijfeld zijn nieuwe Polder-release op Intacto op zal leggen, naast een grote hoeveelheid andere cutting edge muziek. Aron Friedman gooit er wat extra schwung in met zijn karakteristieke house-sound, waarna Pitto en Jackmate de brugbezoekers onderwerpen aan hun unieke liveset. Pitto is een rijzende ster aan het Nederlandse producersfrimament. Deze maand komt zijn eerste release op Less Is More uit. Samen met de alom geprezen Jackmate uit Duitsland gaat hij zorgen voor een fikse dosis muzikaal vuurwerk.

En als de zon dan langzaam ondergaat, begint Matthias Tanzmann met zijn monsterset. Afgelopen herfst maakte deze frontman van Moon Harbor een sierlijk Nederlandse debuut op Mono. De organisatie is dan ook trots om hem nu op een outdoor editie te mogen verwelkomen. Na Tanzmann brengt het oranje gevaar uit Frankfurt aka. Karotte de mensen verder in extase. Hij weet als geen ander een broeierige sfeer te creren op een festival. Denk maar aan Awakenings vorig jaar! Heartthrob gaat er dan nog even overheen met een pompende liveset. Na zijn optreden tijdens Voltt vorig jaar was meteen de hele bovenzaal van de Paradiso verkocht. En dankzij zijn show op FYM zal ook Arnhem overstag gaan. En zoniet, dan weet Dominik Eulberg ook nog wel raad met de Mono stage. Aan hem de eer het zaakje de nekslag te geven. Dat zal wel lukken met zijn bombastische draaistijl. Niet voor niets is Eulberg een van de populairste Cocoon-deejays van het moment!

Komen dus, naar dat festival. Anders moet je naderhand weer horen hoe vet het was en huilen. Zonde, zo vroeg in de zomer. Dat soort taferelen kun je beter bewaren tot wanneer de R in de maand is.

Agenda:
Zaterdag 10 Juni
MONO @ club 11
Van 2230 tot 0400
Tickets: 10 euro
www.ilove11.nl
www.clubmono.nl

Line up:

Live: Audio Werner (Perlon, Hartchef, Berlin)

Lauhaus & Boris Werner (Remote Area, Amsterdam)
Mesjokke DJs (Aron Friedman & Brent Roozendaal, NL)

Toilet-area:
Julien Chaptal
Karla Houser
Steso

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws