Mystery Land: Van Yoga tot Techno

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De afsluiter van het zomerfestivalseizoen combineert sfeer, intimiteit en kwaliteit. De bezoeker van het festival beleeft als het ware 20 feestjes op 1 dag. Mystery Land is een mystieke reis over het bosrijke terrein: in elk hoekje, achter elke struik, boom, bloementuin of vijver is er een onverwachte verrassing te vinden.

Allemaal kleine feestjes
Het oudste dance festival van Nederland is dit jaar weer de samenwerking aangegaan met een aantal gespecialiseerde hostingpartners, met elk een indrukwekkend programma van DJs en live-acts. De podia worden gehost door verschillende (inter)nationale organisaties, waardoor elke area zijn eigen karakteristieke sfeer krijgt. Ook dit jaar wordt de internationale DJ-top vertegenwoordigd door onder andere Richie Hawtin, Roger Sanchez, Sven Vth, Felix da Housecat en van Nederlandse bodem Joost van Bellen, Don Diablo en Chuckie. Naast deze grote namen maken ook veel smaakmakers en nieuwe talenten hun opwachting.

Meer info over de hostingpartners en de complete programmering is te vinden in de bijlage.

Mystery Land
Datum: 26 augustus 2006
Locatie: Haarlemmermeer
Kaarten: 57,- exclusief verkoopfee vanaf nu verkrijgbaar via TicketOnline.nl, 0900 3006000 (45cpm) of via de bekende verkoopadressen, alle filialen van Ticketbox en Free Record Shop.

Voor meer informatie: http://mysteryland.id-t.com



MYSTERY LAND HET PROGRAMMA:

SNEAKERZ


Sneakerz is het succesvolle concept dat in 2004 is ontstaan uit de breinen van Erick E (dj), Dick Leijen (boekingsbureau 1Management en organisatiebureau Party Planners) en Fedde Le Grand (dj/producer). Na een reeks feesten in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en Bloemendaal is nu Mystery Land aan de beurt om deze ambitieuze organisatie een podium te bieden. De missie van Sneakerz is simpel: haar publiek voorstellen aan een nieuwe generatie creatieven, met de steun van professionele artiesten en kunstenaars uit de meest uiteenlopende kunstdisciplines. Bij Sneakerz doen gevestigde namen een stapje opzij, om onbekend talent de ruimte te bieden zichzelf te ontplooien en aan een groot publiek te presenteren. Op Mystery Land biedt Sneakerz naast een heerlijke line-up een programma waarin MC's, entertainment, uitzinnige decoraties en acts de hoofdrol spelen.

www.sneakerz.nl

ERICK E
LUCIEN FOORT
DON DIABLO
FEDDE LE GRAND
GREGOR SALTO
GELAZER (BILLY THE KLIT, WILLIAM SHAGSPEARE & LADY BEE)
MC GEE

COCOON

Cocoon is het creatieve kindje van de Sven Vth, de ons aller bekende wereldberoemde techno-pionier van het eerste uur. Cocoon staat symbool voor zijn visie op creatieve ontwikkeling in electronische muziek en biedt een totaalconcept bestaande uit een eigen club, boekingskantoor, rondreizende clubavond, platenlabel en website. Cocoon Booking levert wereldwijd tot in de kleinste uithoeken toonaangevende artiesten aan organisaties en vervult hiermee de rol van markleider in Duitsland. Cocoon Recordings representeert internationaal de Cocoon sound, terwijl cocoon.net een platform biedt voor artiesten, promotors en aanverwante muziekliefhebbers. Een eigen club kan natuurlijk niet ontbreken; deze werd in 1999 dan ook uit de grond gestampt. En dan hebben we natuurlijk nog Ibiza, waar Cocoon Clubbing elke zomer in Club Amnesia neerstrijkt om de crme de la crme van de internationale dancescene van muzikale geneugten te voorzien.

www.cocoon.net

SVEN VATH (3HRS SET)
JAMES HOLDEN
STEVE BUG
JOHANNES HEIL LIVE
BART SKILS
CHRIS TIETJEN


RELEASE YOURSELF

Deep, sexy and soulful house music, met een donkere twist naarmate de nacht vordert. Superstar dj Roger Sanchez is de bedenker en stuwende kracht achter Release Yourself; een creatieve uitlaatklep waarmee hij uitdrukking geeft aan zijn muzikale diversiteit. Zijn typerende sound verspreidt de geboren en getogen Newyorker onder meer via zijn radioshow onder dezelfde titel. Hiermee promoveert hij, met 1,2 miljoen luisteraars, direct tot maker van n van de best beluisterde dance programmas ter wereld. De gelijknamige cd-serie brengt hij al vijf jaar achtereen uit op zijn label Stealth Records, dat uiteraard ook onder dezelfde vlag valt. Dit jaar host Roger Sanchez voor het eerst een eigen area op Mystery Land. Voor deze speciale gelegenheid heeft hij een aantal muzikale zielsverwanten onder zijn vleugels genomen, die hem bijstaan om het Release Yourself gevoel in al zijn veelzijdigheid over te kunnen brengen.

www.releaseyourself.com

ROGER SANCHEZ (4HRS SET)
TOM STEPHAN
SHARAM JEY
LAIDBACK LUKE
TOM DE NEEF

DAVE CLARKE PRESENTS:

Na het succes van de Dave Clarke Presents area op de laatste editie van I Love Techno in Belgi staat techno-koning Dave Clarke nu op Mystery Land paraat met een horde eensgezinde artiesten van de hoogste kwaliteit. Allereerst werd DJ Bone door de Brit in de arm genomen, simpelweg omdat het een onwaarschijnlijk groot talent is. Clarkes oor viel vervolgens op Misstress Barbara, die haar eigen karakteristieke funky techno over de landerijen van Mystery Land zal laten knallen. Als vertegenwoordiger van de Nederlandse technoscene koos Clarke voor de man die dit jaar vijfentwintig jaar in het vak zit: Steve Rachmad. Ook de hulp van Alan Simms werd ingeroepen om de line-up kracht bij te zetten. De live-act zal verzorgd worden door John Lord Fonda, waarna Dave Clarke in eigen persoon de rij zal afsluiten met een maar liefst drie uur lange set.

www.daveclarke.com

DAVE CLARKE (3HRS SET)
DJ BONE
MISSTRESS BARBARA
STEVE RACHMAD
JOHN LORD FONDA LIVE
ALAN SIMMS

OPEN AIR

Bij de Open Air stage is dit jaar gekozen voor een kleinere opzet, met de intentie een meer intieme sfeer te creren. Hier wordt het publiek ondergedompeld in een warm bad van alle zintuiglijke elementen waar dit gedeelte van het Mystery Land terrein symbool voor staat. Het gezelschap dat dit podium gaat beklimmen, artiesten van absoluut wereldformaat, valt op door de diversiteit aan muziekstijlen dat het ten gehore brengt. De laaglandelijke housescene wordt uitstekend vertegenwoordigd door zowel Benny Rodrigues, Roog en onze eigen Junkie XL, de man die er eigenhandig voor heeft gezorgd dat dance van Nederlandse makelij zelfs in de verre heuvels van Hollywood weergalmd. Met Booka Shade heeft Mystery Land de hotste live-act van dit moment in handen, terwijl David Guetta met zijn universele sound zelfs de meest uitgebluste bezoeker nog aan het dansen krijgt. Na een jaar van afwezigheid, is ook Richie Hawtin weer terug op Mystery Land. Een mooie gelegenheid om in de openlucht te genieten van een flinke portie minimal en techno, zoals alleen deze meester die kan brengen.

RICHIE HAWTIN
JUNKIE XL LIVE
DAVID GUETTA
BENNY RODRIQUES
ROOG
BOOKASHADE LIVE

HIPHOP

Big up! voor de muziekstroming die het heeft gepresteerd om, met een adem van ruim dertig jaar, nog steeds een onomstotelijke positie in de frontlinie van de hedendaagse muziekcultuur in te nemen. En in de wetenschap dat hiphop bovendien een grote invloed op de ontwikkeling van house heeft gehad (en nog steeds heeft!), weet je dat deze stroming niet mag ontbreken op Mystery Land. Dat hiphop veel volgelingen, en daarmee een onwerkelijk groot aantal substromingen heeft voortgebracht, is wel te merken aan de successen die onze vaderlandse hiphoppers de afgelopen jaren hebben behaald. Nederlandstalige hiphop suist dagelijks aan onze oren voorbij, en Mystery Land is daarom trots dat het een aantal boegbeelden van deze scene mag verwelkomen. Geen concessies, hiphop in zijn puurste vorm!

KUBUS & JAWAT
WIX
EDZON
TOO TALL
KNOW HOW

RAUW

RAUW is de electropunkfunkacid club avond georganiseerd door Meubel Stukken. Elke tweede vrijdag van de maand is de Amsterdamse 11 de speeltuin van de RAUW-posse; waarna het de tweede zaterdag de beurt is aan Tivoli in Utrecht plaats te maken voor het gezelschap. RAUW is niet op n muzieksoort vast te pinnen. Maar een ding is zeker: het klinkt ongekookt, wild en hypermodern. RAUW staat zonder uitzondering garant voor feest, in Amsterdam is inmiddels zelfs de volle capaciteit bereikt. RAUW heeft een verontwikkelde neus voor nieuw talent en is de thuisbasis geworden voor vele buitenlandse artiesten. RAUW wordt gehost door Joost van Bellen, n van de onvervalste dance-pioniers die ons land rijk is.

www.meubelstukken.nl

FELIX DA HOUSECAT (3HRS SET)
JOOST VAN BELLEN
MOONBOOTICA
DK7 LIVE
HEADMAN
NUNO DOS SANTOS

ECLIPSE

Eclipse is terug van weggeweest; van oudsher is dit de naam van de tent waar trance werd geprogrammeerd. Maar eigenlijk doen we de artiesten, die dit jaar onder de vlag van Eclipse een muzikale vertaalslag van hun creativiteit maken, tekort als we er slechts de term trance aan te koppelen. Want de ontwikkeling die de stroming de afgelopen tijd heeft ondergaan heeft ervoor gezorgd dat de trance, zoals we die tot voor kort kenden, behoorlijk is veranderd. Het zijn met name de Eclipse-artiesten die hierin het voortouw hebben genomen, door er flink op los te experimenteren. Op Mystery Land zullen zij het publiek laten horen hoe eclecticisme de trancewereld is binnengeslopen.

MARCEL WOODS
EDDIE HALLIWELL
MARKUS SCHULZ
NIC CHAGALL
M.I.K.E.
MARK NORMAN
SANDER VAN DOORN

DIRTY DUTCH

Van cultuurshock tot straatremix: dat is de veelzijdigheid die Dirty Dutch te bieden heeft. In 2006 was de dj-tour waarmee Dirty Dutch door het land trok met ruim 20.000 bezoekers veruit de meest succesvolle in zijn soort. Met een succesvolle afsluiter in een bomvolle Heineken Music Hall is de drang naar meer in 2006 alleen maar groter geworden. Dj Chuckie (drager van het concept en inmiddels tot zes keer toe bekroond tot Nederlands beste club dj) ziet Dirty Dutch als een platform voor top djs, die op basis van liefde voor diverse muzieksoorten en draaistijlen bijeenkomen om gezamenlijk n unieke sound te creren.

www.dirty-dutch.com

TONY TOUCH & REAL EL CANARIO (Back to back)
CHUCKIE (3 UUR SET)
RICKY RIVARO
D-RASHID FEAT. ANDREI RUSSO
MELLY MEL
TOM TRAGO

GIRLS LOVE DJS

GirlsLoveDJs, need we say more? Het is de allesomvattende term voor n grote berg zorgeloze gezelligheid, fun in al zijn verschijningsvormen in combinatie met een vluchtige flirt. Het concept zit als volgt in elkaar. Djs in alle soorten en maten worden uitgenodigd om in sets van 45 minuten hun all time favorite records te laten horen. Het resultaat: een assortiment waarin een wirwar van muziekstijlen aan het luisterend oor wordt gepresenteerd. Van house tot rock&roll, afgewisseld met portie oldskool hiphop en een vleugje classics, via techno naar Franse chansons. Elke dj draait gewoon zijn of haar eigen lievelingsplaten onder het mom van: je bent zo goed als je laatste plaat, doe je publiek een lol en verras je medemens. GLDJ's: succes verzekerd!

www.enterdexter.com

STRFCKR DJ CREW (ROCKS-YA-SOCKS-OFF)
MR.WIX (SPECIAL HOUSE SET)
PHILIP YOUNG (SPECIAL MOLOTOV SET)
THE FLEXICAN (FLINKE NAMEN)
DVDJS OFF THE WALL (AN AUDIO VISUAL EXPERIENCE NEVER SEEN BEFORE)
RUBYWAX (RESIDENT GLDJS & APEKOOI)
MISSINGLINKS (RESIDENT GLDJS & WICKED JAZZ SOUNDS)
RAYMUNDO
EN MEER

ALL IS ONE

The realisation of All is One means being everyone, experiencing everything, being everywhere, always. Every day we Create Life Together, All is One expresses this Creativity. Die creativiteit vind je terug bij All is One, de organisatie waar 100% Isis aan het roer staan. Niet alleen in de verrassende originaliteit van het muzikale programma, maar even zoveel in de kracht van visuals, live optredens, pozie, dans, theater, geuren, trance, kunst, connectie, percussie en eten. Geen zintuig blijft ongeprikkeld, alles is mogelijk zelfs het onmogelijke. Op Mystery Land creert All is One haar eigen extravagante festivalletje n het festival. Dit jaar presenteert zij de Vallei der Verlokkingen. Niets is te weerstaan in deze vallei. De menselijke zwakte wordt op de proef gesteld. Geef je over, All is One neemt je mee in een onweerstaanbare trip van vertier, verleiding en verlokking....

www.allisone.nl

ISIS
JEFF BENNETT
EGBERT JAN WEEBER
ANGELO
PIET JAN BLAUW LIVE
KRIEN
M-CECILE
SHIVA
JAZZ BY SWOOL

AROMA'S BY ODO7

CIRQUE DU PORN BY EXPORNSTAR

Ex Porn Star is n en al platte gezelligheid, met een vette knipoog naar porno en slechte smaak. Lachwekkende erotiek en acts die stijf staan van over the top clichs, fungeren als essentile steunpilaren van het concept. De organisatie slaagt er jaar in jaar uit nog steeds in spraakmakend uit de hoek te komen met behulp van haar baanbrekend originele programmas. Denk daarbij aan de vergane glorie van B-sterren als Samantha Fox, die door de gebroeders naar Nederland werd gehaald. Of, zoals vorig jaar, de aanwezigheid van de voltallige familie Tokkie op Mystery Land. Al deze aandacht doet je bijna vergeten dat de organisatie juist ook op muzikaal gebied in de regel erg spannend programmeert. Dit jaar komen de Ex Porn Starretjes met een waar circus op de proppen. En neem maar van ons aan dat je dat vooral niet met een korrel zout moet nemen. Ex Porn Star wordt voor n dag omgedoopt tot Cirque du Porn!

www.expornstar.com

AVENUE D
JEAN
THE PUPPETMASTAZ
REAL EL CANARIO
RANDY G. BLOMSTAR
TONY CHA CHA
WIEBTHROATH

Q-DANCE

Representing the harder styles in dance music is voor Q-dance beslist geen loze belofte. Al van verre afstand zichtbaar (de noordzijde van de piramide) en vooral: hoorbaar. Q-dance laat een duidelijk en onmiskenbaar geluid horen. De filosofie lijkt eenvoudig: breng de grote namen in een groots decor. Maar in de uitvoering van een majestueus, industrieel decor met een arsenaal aan geluid en licht, blijkt het tegenovergestelde waar. Want Q-dance staat niet alleen voor het brengen van harde kwaliteitsdance, maar ook voor een shock to the system op visueel en auditief gebied. In de line-up staan djs die stuk voor stuk een onberispelijke muzikale reputatie hebben opgebouwd in de hardstyle, hardcore, schranz, hardtrance, industrial en aanverwante dancestijlen. De sfeer en productie op Mystery Land is duidelijk voortgekomen uit een lange traditie van het organiseren van de beste harde dance evenementen van Nederland. Kortom: Q-dance@Mystery Land is de gedroomde thuishaven van elke liefhebber van de harde kant van de dance.

www.q-dance.nl

YOJI BIOMEHANIKA VS SCOT PROJECT
VINCE
DANA
PAVO
GREC-C
ZANY
ALPHA2
JOCHEN MILLER


THE BLACKBOX

De piramide, als stralend en letterlijk hoogtepunt van het Floriade terrein, vrgt gewoon om een opvallende, afwijkende programmering. De afgelopen jaren werd de berg met succes een dagje uitgeleend aan organisaties als Meubelstukken, Ex Porn Star en Cheese. Dit jaar wordt de hoogstgelegen feestlocatie de hangout van jump-liefhebbers. Hoe je deze groep tot een stevige klim kunt verleiden? Laat dat maar over aan het legertje jumpers die onderstaande line-up vullen. Let wel: de decibellen kunnen hier ongegeneerd hun gang gaan; op deze plek gelden geen geluidsrestricties!

THE DARK RAVER
LOBOTOMY INC
NORMAN
GENIUS
DA BOY TOMMY & DA RICK
LARS TINDY


KEN JE KLASSIEKERS

Ken je klassiekers? Wordt dat de titel van deze tent, suf zeg Zo luidde de reactie van een classic-prof van de bovenste plank, Robin Albers, toen hij hoorde hoe zijn draaiplek op Mystery Land zou gaan heten. Maar beste Robin, zoals je weet is uiterlijk niet belangrijk, het is het karakter dat telt. En als het om karakter gaat, dan kan de jeugd van tegenwoordig nog wat leren van deze pioniers. Want wie kunnen er beter het verleden doen herleven dan onderstaande artiesten, die nog stammen uit de tijd dat house gewoon house was, in plaats van versnipperd in duizend substromingen. Met hun muzikale kennis, ervaring en technieken zijn zij als geen ander in staat dit gedachtegoed in al haar schoonheid over te brengen. Dus is het op n na laatste cijfer van je geboortejaar een 8, laat je dan mee nemen op een educatieve muzikale reis die je van de basis zal laten proeven.

ROBIN ALBERS (FOR THOSE WHO LIKE TO GROOVE)
DIMITRI (HIGHTECKSOULMOVEMENT, ROXY)
MARCELLO (IT)
YVES DERUYTER (BONZAI)
BAS&RAM (TRANCEBUDDAH)
THE PROPHET (THUNDERDOME 92)

STUDIO 80

Stichting Studio 80 is ht platform voor de vernieuwende electronische dansmuziek in de allerbreedste zin van het woord. Studio 80 is hierin als stichting open minded, onafhankelijk en laagdrempelig voor elk publiek. Het is een voedingsbodem voor alle aan nieuwe dansmuziek gerelateerde live bands, djs, muziekproducers en feestorganisatoren. Daarnaast staat Studio 80 open voor elke vorm van creativiteit die een link heeft met dansmuziek. Binnenkort viert de stichting haar njarig bestaan! Als voorproefje schotelt het Studio-collectief je op Mystery Land een verfrissende mix van muziekstijlen, gepresenteerd door zowel live (bands!) als djs, varirend van electro, acid, (punk)funk tot IDM, breaks, and so on and so on... Kortom, laat je muzikaal verrassen en check deze stages: Not For Style Fanatics!

www.studio-80.nl

DJS:
Afra Amba
Andy Royd & Atomica (Robotrock)
Bijker
Chamelian
DiscTwins
Eric de Man
Eva Maria
Freek Fabricius
Lupe
Makcim
Martine
Mno
Neal Evans
Rombout
Satori Twins
Steve Rachmad aka Sterac Electronics
Technick
Toby Paul

LIVE:
Aux Raus
David Labeij
De Nieuwe Vrolijkheid
Drillem
Evolution Maze
Geigercounting
Geluiderikken
HANDEL
HEIN
LE CLIC
MELOMANICS
MODULL
SLEMPER
SWEET SWEET

Organisator ID&T is bekend van onder andere evenementen als Sensation, Thunderdome, Innercity en Convertible. Mystery Land is het oudste dancefestival van Nederland. In 1993 begonnen als meerdaags festival op het vliegveld van Lelystad, streek het evenement achtereenvolgens neer op de Maasvlakte in Rotterdam, in Eindhoven, bij Bussloo, in het Lingebos, op het Six Flags terrein in Dronten en bij Ruigoord in Amsterdam, om uiteindelijk in 2003 een vaste plek te vinden in de gemeente Haarlemmermeer.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws