Dancetour festival

Partyscene Redactie | 25 april 2006
headlines

dancetourOp Koninginnedag begint het gratis Dancetour festival in Dordrecht. Daar worden zo’n 35.000 bezoekers verwacht, die zullen gaan genieten van de beats van Armin van Buuren, Ferry Corsten en Marco. Het is de eerste stop voor een toer langs zeven steden in ons land. Van april tot augustus kun je deze dj’s nog gaan zien en horen in Maastricht, Breda, Leeuwarden, Goes, Eindhoven en Den Haag. En dan blijft het niet alleen bij eerder genoemde dj’s. Ook Marcel Woods en Jean zullen zich bij de toer voegen.

Maar het zijn niet alleen de grote namen die zullen klinken. Dancetour geeft ook lokale talenten een kans en wil jongeren actief betrekken bij het evenement. Zo is er bij alle stops een dj workshop, waarbij bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het is om achter de draaitafels te staan en wordt het festival steeds geopend door de winnaar van de regionale dj contest.

Maar de Dancetour dient ook het goede doel. Er is een samenwerking aangegaan met Unicef. De hulporganisatie zal tijdens het evenement aanwezig zijn om nieuwe leden te werven en hoopt door de Dancetour een grotere groep jongeren te bereiken. Unicef voert campagne om het aantal HIV-besmettingen onder jongeren met een kwart terug te dringen en doet dat onder de noemer Unite For Children, Unite Against Aids. Dancetour draagt een steentje bij door partypics en polsbandjes te verkopen tijdens de toer, waarvan de opbrengst volledig naar Unicef gaat. Jongeren kunnen ook met korting lid worden van de hulporganisatie en ontvangen aan het eind van de toer de Dancetour compilatie dvd.

Kijk voor meer info op www.dancetour.nl.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws