Het muzikale programma van Free Your Mind is rond

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Met de kreet Ready? Steady? GO! is een programma in elkaar getimmerd waar ze bij FCA dan ook trots op zijn. De 5 areas worden gehost door sterke partners die elk op hun gebied de juiste doelgroep aanspreken, waardoor er een kloppend muzikaal geheel moet ontstaan aan de oevers van de Rijn.
Dus put on your best smile and let the summer begin!

ROCKIT/Planet Rose
Op de mainstage wordt er weer samengewerkt tussen ROCKIT en Planet Rose. ROCKIT is een concept van FCA dat als basis de Winkel van Sinkel in Utrecht heeft. Planet Rose is een concept van Doornroosje in Nijmegen. Voor beide partijen geldt dat alle muzikale varianten met als basis Techno geprogrammeerd worden, hetgeen resulteert in vooruitstrevende avonden. Mede hierdoor heeft Doornroosje de Nachttempel Award 2006 in de wacht gesleept. De Mainstage wordt natuurlijk afgesloten door Michel de Hey, wederom uitgeroepen tot de beste Techno DJ in Nederland. Hij wordt daarin voorafgegaan door de beste Techno DJ uit Belgie, Marco Bailey, die op zijn beurt het beste uit Spanje voor zich treft, namelijk Oscar Mulero. De verassing op de mainstage is natuurlijk Marco V, die de uitdaging aangaat door een heuse techno set neer te zetten. Dat het geen alledaagse Techno wordt, moge duidelijk zijn. Met zijn set op Mystery Land 2005 ramde hij alle twijfels uit ! de Techno puristen en kreeg vriend en vijand helemaal los. Ook maakt Bart Skils (Mr. Voltt) voor de tweede keer zijn opwachting op de mainstage en doet die andere technoheld, Steve Rachmad weer van zich spreken net als Vince Watson (UK), Joris Voorn-Live, Remy en Pure (Planet Rose).

Republic of MTV
Onder het mom Leave civilization behind and join the Republic lanceert MTV deze zomer The Republic of MTV en komen ze ook langs op het Free Your Mind Festival. In the Republic wordt een muzikaal programma gepresenteerd dat varieert van electro tot techno. Zo komt de Duitse electro grootheid, Anthony Rother, langs om zijn enige Nederlandse festivaloptreden in 2006 te verzorgen. Zijn nieuwe album genaamd Super Space Model ligt 3 dagen later in de winkels. Ook Johannes Heil komt zijn nieuwe album Freaks R Us promoten met een tot in de puntjes verzorgde live-set. En wie kent de legendarische knalsets niet van de Duitse Paul Kalkbrenner? Onze nationale DJs zijn ook goed vertegenwoordigd in deze tent. Zo draaien Juan Sanchez, Daniel Sanchez, Nuno dos Santos in de Republic en komen Benny Rodrigues en Darko Esser hun, intussen vermaarde Back to Back set neer zetten. Maar ook Andre Galluzzi is weer van de partij (als hij tenmi! nste dit keer zijn vliegtuig niet mist) en wordt de avond in deze tent afgesloten door de Godfather himself, de uit Detroit afkomstige Derrick May, die op I Love Techno liet horen waar het allemaal om draait.

Sellout Session
Whos your daddy? Who is Don Diablo. Zelf zegt ie: There is a lot of confusion about what I do and what I represent. With Sellout Sessions the confusion will probably get even worse, but trust me, confusion is only the beginning! In my opinion, there are only two types of music: good and bad. Either you like it or you don't. Voor de niet engelstaligen onder ons: Het maakt Don niet uit wat het genre is, als het maar goed is. Met deze gedachte trekken we ten strijde in de Sellout Sessions tent. Uit Engeland komen de Stanton Warriors, die het Prodigy publiek ongetwijfeld zullen aanspreken. Daar kun je wel een feestje op bouwen. Uiteraard is de Don er zelf ook om lekker een gestroomlijnd potje chaos te creren en mengt Big Beat Boutique vertegenwoordiger, de uit Engeland afkomstige Radioslave breakbeat met Electro tot een indrukwekkend geheel. Maar check zeker ook de eclectics van Jesse Voorn en rock daarna weer lekker ver! der met Laidback Luke en Benjamin Bates, die intussen een vaste waarde is geworden op de festivals van FCA. Ook 16 Bit Lolitas, die met hun laatste album niets anders dan lof ontvangen, staan geprogrammeerd in de van links naar rechts gaande programmering van de Sellout Sessions tent. Als klap op de vuurpijl is ook nog een portie toonaangevende hip-hop van eigen bodem geprogrammeerd, namelijk een live-set van Jawat.

True House Music
Maar het kan ook smooth. De Housetent op Free Your Mind geeft altijd de relaxheid van het festival weer. Dit jaar wordt deze tent gehost door Ricky Rivaros True House Music. Ricky Rivaro is de ambassadeur van de Ibiza, zeg maar zomerse, house sound, die met het gelijknamige radioprogramma en compilatie CDs landelijke bekendheid verwierf. Naast deze voorvechter is er een line-up samengesteld om van te smullen. Natuurlijk kan en mag Roog niet ontbreken in de Housetent van Free Your Mind net als Erick E (vorig jaar afwezig, dit jaar is hij er gelukkig weer bij). Beiden zijn iconen in de Nederlands clubscene en staan garant voor het beste wat er te krijgen is in Nederland, gezien hun noteringen in de verschillende lijsten. Maar ook Brian S is ondenkbaar geworden in de almaar populair wordende scene, waar clubbing het toverwoord is. Dat geldt ook voor Gregor Salto, die, al dan niet samen met Dr. Kucho, met zijn muzie! k zowat al de wereld heeft veroverd. Sandeep legt weer zijn ongekende bevlogenheid aan de dag bij True House Music, naast nieuwkomer op Free Your Mind, Matt Styles. Ook nieuw is Norman Soares, die met zijn percussie een extra dimensie aan het geheel toevoegt.

MONO
En als laatste, maar zeker niet de minste, die speciale plek onder de brug. Evenals vorig jaar wordt ie gehost door de Amsterdamse organisatie MONO. De drijvende krachten achter dit concept, Daan Spoek, Lauhaus, Aron Friedman en Boris Werner hebben iets magisch neergezet, waar nog steeds over gesproken wordt. Net als afgelopen jaar is de line up weer van hoge kwaliteit. Zo komt uit Leipzig de man achter t label Moon Harbour, Matthias Tanzmann, die dit jaar veel indruk gemaakt heeft met een aantal sterke releases op oa Pokerflat en zijn eigen label Moon Harbour. Daarnaast hebben is U60311 resident Karotte uitgenodigd. Karotte, intussen geen onbekende in het land, zal met zn enthousiasme en verfijnde platenkeus ongetwijfeld voor de juiste stemming zorgen terwijl Dominik Eulberg, afkomstig uit de Kompakt, de perfecte afsluiter is met zn rauwe en muzikale sound. Natuurlijk horen op de Mono-stage ook live acts. De eerste is van de uit New York afkomstige Heartthrob,! een van de meest vernieuwende producers (releases op M_nus en Underl_ne) van de minimal sound van de laatste tijd. Ook komt Jackmate aka Soulphictin samen met Local Hero Pitto een live optreden geven. Deze samenwerking is een primeur, waar iedereen zeer benieuwd naar is. De dag wordt geopend door Sander Baan, waarna de residents Aron Friedman, Boris Werner en Lauhaus het roer overnemen.

Zet bij deze line-up MCs Stretch en Gee erbij en het is een programmering om trots op te zijn, vinden ze bij FCA. Het vertegenwoordigt de uitstraling van het Festival en het belooft een uitgelaten, sfeervolle zaterdag te worden, die derde juni.Het festival begint om 12 uur s middags en eindigt om klokslag 12 uur s nachts. Ben je hierna nog niet uitgefeest, check dan de twee afterparties bij Heat in The Level (Arnhem) en Planet Rose in Doornroosje (Nijmegen).

Alle vragen over Free Your Mind kan je stellen in de SmartClub van de FCA site (www.fca.nl). De vragen worden over het algemeen binnen 24 uur beantwoord door de organisatie. Bij misbruik wordt ie (wederom) gesloten.Op een rijtje:
ROCKIT/Planet Rose
Michel de Hey
Marco Bailey (B)
Oscar Mulero (Esp)
Steve Rachmad
Remy
Marco V
Bart Skils
Pure
Joris Voorn Live
Vince Watson Live (UK)

Republic of MTV
Derrick May (USA)
Benny Rodrigues
Paul Kalkbrenner (D)
Andre Galluzzi (D)
Darko Esser
Juan Sanchez
Daniel Sanchez
Anthony Rother Live (D)
Johannes Heil Live (D)

True House Music
Ricky Rivaro
Roog
Erick E
Gregor Salto
Brian S
Matt Styles
Sandeep
Norman Soaris on Percussion

Sellout Sessions
Don Diablo
Stanton Warriors (UK)
Radioslave (UK)
Laidback Luke
16 Bit Lolitas
Benjamin Bates
Jesse Voorn
Jawat Live

MONO
Dominik Eulberg (D)
Matthias Tanzmann (D)
Karotte (D)
Sander Baan
Lauhaus
Boris Werner
Aron Friedman
Heartthrob Live (USA)
Pitto vs Jackmate Live (NL/D)

VIP:
Robbie303
Gus Falcon
Patrix


ZATERDAG 3 JUNI
FREE YOUR MIND FESTIVAL
STADSBLOKKEN
STADSBLOKKENWEG, ARNHEM
OPEN VAN 12.00 TOT 00.00 UUR
Entree: 35,- ex fee
Zie voor meer info: www.freeyourmindfestival.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws