Clubnight Es ist Freitagaaabend!! van Chris Liebing te gast bij Profiles

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Na een jaar van afwezigheid in Rotterdam is het techno concept Profiles van XCess weer terug in Rotterdam.Profiles, bekend door de vooruitstrevende stevige techno sounds van binnen- en buitenlandse technohelden, de intieme sfeer en het losgaande publiek. Profiles, voorheen in de Rotterdamse Club Las Palmas, kwam zonder locatie te zitten na een aflopende vergunning van deze club welke toen helaas haar deuren moest sluiten.
XCess besloot even te wachten met een comeback, om dit goed aan te kunnen pakken. Nu in 2006 is het zover, en heeft Profiles een nieuw onderkomen gevonden in de Rotterdamse Club Off Corso


Es ist Freitagaaaabend!
Es ist Freitagaaaabend! Met deze kreet luidde Chris Liebing jarenlang het weekend in op zijn wekelijkse radioshow. Het werd een gevleugelde uitspraak die, hoewel de radioshow in 99 al ten einde liep, nog steeds geregeld te horen is op Liebings gelijknamige avond in club U60311 te Frankfurt. Aanstaande vrijdag 31 maart beleeft dit feest haar eerste Nederlandse editie tijdens XCess Profiles in de Rotterdamse Off Corso. Een halve thuiswedstrijd voor technoman Liebing, die door zijn werk met Speedy J een warme band met de havenstad heeft gekregen.Chris Liebing aan het woord:
Je moet het niet te serieus nemen, relativeert hij zijn rondreizende feest meteen. Ik ben destijds begonnen met Es ist Freitagaaabend om een leuk maandelijks feestje in mijn eigen stad te hebben. Het werd echter een groot succes en het afgelopen jaar ben ik met het concept een beetje Europa ingetrokken. Maar nog steeds onder dezelfde, Duitse, titel zonder veel promotie, dus een grote gedachte zit er niet achter.

Het draait om de muziek en de sfeer. Als ik ergens op een vrijdagavond moet draaien, en de locatie is een sfeervolle club, plak ik er simpelweg dit thema op. Verder geen grote acts, verwacht ook niet twintig danseressen op het podium, maar veel interessante elektronische muziek van mij en bevriende djs en acts. Zo probeer ik de sfeer van mijn eigen avond te creren op een andere plek. Ja, vanaf het podium shotjes uitdelen aan het publiek, dat soort dingen. En er zijn shirts te koop, zver zijn we wel met de promotie, haha!

En van deze bevriende artiesten is Brian Sanhaji uit Duitsland. Brian Sanhaji behoort tot de nieuwe generatie van getalenteerde technoproducers. Benvloed door technoscene uit Frankfurt ontwikkelde Brian Sanhaji zijn directe en niet compromitterende sound. Sinds 2001 tourt hij de wereld rond om zijn techno sound door de luidsprekers te knallen. O.a ook bekend van zijn techno productie Technoslitten. Stephan en Vincent de Wit zullen het spits afbijten in de grote zaal en in de lounge zal Sandeep een solo set draaien.

Voorproefje op Fresh FM
Op vrijdag 31 maart zullen Chris Liebing en Brian Sanhaji te gast zijn in het programma Club Fresh op Fresh FM voor een interview en een mini set van beide artiesten. Hier kan je een kleine muziekale impressie horen en zullen tevens de laatste kaarten worden weg gegeven. Club Fresh is op vrijdag avond van 21.00-00.00

Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketbox (www.ticketbox.nl) en via enkele reguliere voorverkoop adressen. Deze voorverkoopadressen kan je terug vinden op www.xcess-events.nl

Time table:
23.00-00.30 Stephan en Vincent de Wit
00.30-01.30 Brian Sanhaji [live]
01.30-05.00 Chris Liebing

Area 2:
00.30-end Sandeep

Profiles - 31 maart

Main Hall:
Chris Liebing (3,5 hrs set) Brian Sanhaji[live], Stephan &
Vincent de Wit

Area 2:
Sandeep

Open : 23.00-05.00
Prijs : 15 ex fee
Lokatie : Off Corso, kruiskade 22, Rotterdam
Web : www.xcess-events.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws